Γυναίκες έφτιαξαν μαντίλες για την Barbie με σκοπό την εξοικείωση με τη διαφορετικότητα!

825

Tον περασμένο χρόνο είχε γίνει πολύς ντόρος όταν η εταιρεία Mattel ανακοίνωσε ότι η σειρά της πασίγνωστης κούκλας Barbie θα περιλαμβάνει πλέον διάφορους σωματότυπους, όπως ψηλές, κοντές ή παχουλές, με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη διαφορετικότητα. Όμως για κάποιους αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι έφτιαξαν την Barbie που φοράει μαντίλα.

Τρεις μητέρες από το Πίτσμπουργκ, δεν έφτιαξαν νέες κούκλες αλλά έραψαν μαντίλες για τις Barbie, τις οποίες και έβγαλαν στο εμπόριο. Η δράση τους ονομάζεται Hello Hijab και την αιτιολογούν λέγοντας πως «μπορεί να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και να μην μοιάζουμε μεταξύ μας, οι ομοιότητές μας είναι πολύ περισσότερες».

Ελπίζουν πως η μαντίλα θα ενθαρρύνει τα παιδιά να υποδέχονται και να εξοικειώνονται με άλλους πολιτισμούς πιο εύκολα. Η κάθε μαντίλα κοστίζει 6 δολάρια και τα έσοδα πηγαίνουν αποκλειστικά σε οργανώσεις που «προστατεύουν και τιμούν τις πολυπολιτισμικές μας κοινωνίες».

Όμως δεν είναι οι πρώτες που το κάνουν. Περύσι μια γιατρός από τη Νιγηρία, η Haneefa Adam, είχε φτιάξει την Hijarbie. Σε αντίθεση με το κλασσικό λουκ της Barbie, η Hijarbie είχε όλο της το σώμα καλυμένο. «Μου φάνηκε πολύ σημαντικό μια κούκλα να είναι ντυμένη όπως εγώ», είχε πει τότε.

 

Πηγή:http://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ