Θέληση για ζωή: Οι διάσημες κυρίες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

3806

Τον Μάιο του 2013, η star του Hollywood μίλησε στους New York Times και δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε προληπτική μαστεκτομή λόγω αυξημένου κινδύνου. «Η επιλογή μου δεν ήταν εύκολη, όμως είμαι χαρούμενη γι’ αυτήν. Μπορώ πλέον να πω στα παιδιά μου ότι δε χρειάζεται να φοβούνται», δήλωσε και έγινε θέμα συζήτησης για πολλές ημέρες σε όλο τον πλανήτη, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για δεκάδες γυναίκες.

Anastacia

Τον Ιανουάριο του 2003 αποφάσισε να κάνει εγχείρηση για να μειώσει το μέγεθος του στήθους της και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια μαστογραφία ρουτίνας. Βρέθηκε να έχει επιθετικής μορφής καρκίνο του μαστού. «Ποτέ στην ενήλικη ζωή μου δεν φοβήθηκα τόσο. Παράλληλα σκέφτηκα “Δεν θα πεθάνω κι αν πεθάνω, θα πεθάνω προσπαθώντας”». Το 2013 διαγνώσθηκε με την ίδια ασθένεια για δεύτερη φορά. Ακύρωσε την ευρωπαϊκή της περιοδεία για να αναρρώσει. Για 4 μήνες χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι που ένα πρωινό του Ιουλίου έγραψε σε tweetτης: «Επιτέλους είμαι ελεύθερη από τον καρκίνο για πάντα».

 

Γωγώ Μαστροκώστα

H πρώην γυμνάστρια και επιχειρηματίας διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού την περίοδο που γέννησε την κόρη της. Δε δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της και να δώσει το παράδειγμα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πολλές Ελληνίδες. «Κι ας μην είχα μαλλιά, για τον Τραϊανό ήμουν θεά», ήταν η πιο συγκλονιστική δήλωση σε συνέντευξή της, ενώ σε άλλα λεγόμενά της είχε αναφέρει: «Ο καρκίνος δεν είναι επάρατος. Έχουμε τόσα μέσα, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ και υπάρχουν τόσοι τρόποι αντιμετώπισης. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πριν χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις. Πιστεύω ότι πρέπει να την καταργήσουμε αυτήν την έκφραση».

Μαρία Χούκλη

Calliope

Μαρία Ιωαννίδου

 

Cynthia Nixon

Celebrities arrive at the ‘Into The Woods’ opening night celebration in NYC

Olivia Newton-John

Rita Wilson

NEW YORK, NY – APRIL 14: Actress/ singer Rita Wilson poses backstage following her performance at 54 Below on April 14, 2013 in New York City. (Photo by Cindy Ord/Getty Images for 54 Below)

Kate Jackson

Sheryl Crow

 

NO JUST JARED USAGE

48th Annual Academy Of Country Music Awards arrivals. 

Εdie Falco

Celebrities arrive at the 16th Annual Screen Actors Guild Awards at the Shrine Exposition Center in Los Angeles on January 23rd 2010.

Picture by: Splash News

Βάσια Τριφύλλη

Christina Applegate

Fashions at the 2012 Women In Film Crystal + Lucy Awards in Beverly Hills

Πηγή:http://www.peoplegreece.com/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.