Τα φετινά αριστεία της Ακαδημίας Αθηνών – Ανάμεσα τους η «Ελπίδα», και η «Στέγη»

1009

Η αριστεία, η ευποιία και η κοινωνική προσφορά, τιμήθηκαν και φέτος στα ετήσια βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και η  Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «Στέγη» που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου, είναι μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2017.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Αθηνών, ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» τιμάται «για την ενεργό και συνεχώς αυξανόμενη κοινωφελή δράση του» και η Στέγη για «το σημαντικό έργο της στην κοινωνική, ψυχολογική και σχολική υποστήριξη παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανών, οικογενειακά παραμελημένων και μεταναστών».

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Χρυσό Μετάλλιο στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» (1990) σε αναγνώριση της ενεργού και συνεχώς αυξανόμενης κοινωφελούς δράσεώς του.

 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» :

«To Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, και για εμένα προσωπικά, και μεγάλη δύναμη για τη συνέχιση του αγώνα μας κοντά στα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή. Το αφιερώνω σε αυτά τα παιδιά που, στη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο, είναι αυτά που εμπνέουν και οδηγούν τα βήματά μας, και το χαμόγελό τους μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ τα αξιότιμα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών που στέκονται σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στο πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Γεωργίου Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε γυναίκα ή γυναικεία οργάνωση – σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας, στην αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «Στέγη» (1996), που εδρεύει στην Ερμούπολη Σύρου, για το σημαντικό έργο της στην κοινωνική, ψυχολογική και σχολική υποστήριξη παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανών, οικογενειακά παραμελημένων και μεταναστών.

 

Μαρία Κυδωνιέως- Φωστέρη, ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «Στέγη», επιμελήτρια ανηλίκων-κοινωνική λειτουργός :

«Ευχαριστούμε πολύ την Ακαδημία Αθηνών γιατί με αυτό το βραβείο τιμά την αξία του εθελοντισμού. Η Στέγη ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996 με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σύρου, κατόπιν εισηγήσεως δικής μου και του εισαγγελέα Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη.

Στην προσπάθεια μας να εφαρμόσουμε τα αναμορφωτικά μέτρα, αλλά και να στηρίξουμε τις δυσλειτουργικές οικογένειες, διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά και οι νέοι είχαν ανάγκη από ένα επιστημονικό πλαίσιο στήριξης ενταγμένο στη δική τους τοπική κοινωνία και όχι τη φυλακή ή τα αναμορφωτικά ιδρύματα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Φωστέρη.

Η «Στέγη» λειτουργεί ως Κέντρο Ημέρας με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπευτή, παιδαγωγούς και υπεύθυνους δημιουργικής απασχόλησης) και υποστηρίζεται από ένα εκπαιδευμένο δίκτυο εθελοντών, ενώ συνεργάζεται και με τις Ανώτερες Σχολές Κοινωνικών Επιστημών.

 

Στον συνολικό χρόνο λειτουργίας της υποστήριξε περισσότερα από 300 παιδιά ηλικίας 0-25 ετών.

«Επειδή καμιά φυλακή δεν έκανε κανένα παιδί καλύτερο και επειδή πολλοί εγκληματίες προέρχονται από τις φυλακές ανηλίκων, θα ήθελα να παρακαλέσω τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους άλλους αρμόδιους που ασχολούνται με την παιδική παραβατικότητα, να στηρίξουν αυτά τα παιδιά μέσα από κατάλληλες δομές, που θα τους προσφέρουν αγάπη, παιδεία, καθοδήγηση και προστασία για μία καλύτερη κοινωνία» καταλήγει η κ. Φωστέρη.

 

Απονεμήθηκαν συνολικά 45 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Παρουσιάσαμε τα δύο που αφορούν γυναίκες με έντονη κοινωνική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.