Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΗ κόρη μου έχει ενοχληθεί που δεν θα έχει αδερφάκι. Να της...

Η κόρη μου έχει ενοχληθεί που δεν θα έχει αδερφάκι. Να της πάρω ένα σκυλάκι για παρέα;

«Έχω πάρει διαζύγιο και τη κόρη μου την έχει ενοχλήσει πολύ που δεν θα αποκτήσει αδερφάκι. Η κόρη μου είναι 7 ετών και σκέφτομαι να της πάρω ένα σκυλάκι για παρέα. Τι λέτε;»

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα ζώα και συχνά ζητούν από τους γονείς να τους πάρουν ένα. Τα κατοικίδια ζώα βοηθούν πολύ τα παιδιά να μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα, να ευαισθητοποιούνται απέναντι στα ζώα και πολλές ακόμα δεξιότητες που είναι χρήσιμες στη ζωή.

Ωστόσο, αυτό που αναζητά η κόρη σας είναι ένα αδελφάκι με το οποίο θα παίζει και θα επικοινωνεί τελείως διαφορετικά από ό,τι με το ζωάκι. Ένα παιδί ζητά αδελφάκι για να έχει παρέα με κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις, κάτι που το σκυλάκι δεν αντικαθιστά. Η σχέση που αναπτύσσει το παιδί με το κατοικίδιο δεν είναι ίση. Το παιδί φροντίζει το σκυλάκι και είναι υπεύθυνο για τη ζωή του. Με το αδελφάκι αυτό δεν ισχύει.

Επομένως, αν δεν το έχει ζητήσει από μόνη της η κόρη σας, ίσως να μην είναι έτοιμη για αυτή τη ευθύνη. Πάντως, η απόκτηση κατοικίδιου δεν αντικαθιστά την επιθυμία για αδελφάκι.

Βασιλική Τσούτσου
Ψυχολόγος, M.Sc. Παιδαγωγική Ψυχολογία
Περικλέους 11 , 15122, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 216 7001793
Web: www.psychology4kids.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα