Παιδί και γλυκά: Απαγορεύονται ως τα 3 χρόνια;

1369

Ισχύει η θεωρία που λέει πως τα παιδιά που δεν τρώνε γλυκά έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην γίνουν παχύσαρκα;

Ακούμε συχνά την πεποίθηση πως όσο λιγότερα γλυκά τρώνε τα μικρά μας στην αρχή της ζωής τους, τόσο μειώνουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας αργότερα.

Όμως πόσο επιστημονική βάση έχει η συγκεκριμένη θεωρία; Σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Χάρη Καλλέργη «κάθε παιδί διαμορφώνει συνεχώς τις διατροφικές του συνήθειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι λογικό αν ένα μικρό παιδί τρώει συχνά αλμυρές τροφές να τις συνηθίσει και συνεπώς να έχει πολλές πιθανότητες να γίνει υπερτασικό στο μέλλον. Αν σε ένα μικρό παιδί δίνουμε συχνά γλυκά, θα μάθει στις γλυκές γεύσεις και έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας.

Σε ό,τι αφορά τα γλυκά, είναι πολύ σημαντικό, όσο και αν τα απαιτούν τα παιδιά να μην ενδίδουμε, ασχέτως αν έχουν παραπάνω κιλά ή όχι». Αυτό δεν σημαίνει πως τα γλυκά απαγορεύονται διά ροπάλου στα παιδιά.

Ένα γλυκό την εβδομάδα επιτρέπεται για κάθε παιδί, είτε έχει παραπάνω βάρος από το κανονικό, είτε όχι. Δεν πρόκειται να χαλάσει τις διατροφικές του συνήθειες αν καταναλώνεται με μέτρο και δεν γίνεται καθημερινότητα. Όμως, η ανάγκη του παιδιού για κάτι γλυκό μπορεί να καλυφθεί και με κάποιο φρούτο ή μια φρυγανιά ή γιαούρτι με μέλι.

Faysbook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.