Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟ Τόπος ΜουΣήμα κινδύνου εκπέμπει η Στέγη Ανηλίκων Σύρου

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Στέγη Ανηλίκων Σύρου

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα απειλούν ακόμα και με λουκέτο το κέντρο υποστήριξης ανηλίκων και εφήβων με την τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία…

Σε δυσχερή θέση έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, ένας φορέας με τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία και ειδικά στον τόσο ευαίσθητο τομέα των παιδιών και των εφήβων.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια Η «Στέγη» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της, εφαρμόζοντας αναμορφωτικά μέτρα και στηρίζοντας τις δυσλειτουργικές οικογένειες.

Οι νέοι και τα παιδιά στηρίζονται από ένα επιστημονικό πλαίσιο ενταγμένο στη δική τους τοπική κοινωνία και όχι στη φυλακή ή τα αναμορφωτικά ιδρύματα που είναι αποθήκες ψυχών.

Όλα αυτά τα χρόνια η λειτουργία της στηρίζεται σχεδόν αποκλεστικά σε δωρεές και φιλανθρωπίες. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει όπως είναι λογικό και την Στέγη, καθώς οι προσφορές προς αυτήν έχουν μειωθεί σημαντικά.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η Στέγη κινδυνεύει ακόμα και με λουκέτο, καθώς σύντομα δεν θα είναι σε θέση να καλύπτει ούτε τις λειτουργικές τις δαπάνες.

Περισσότερα από 30 παιδιά και νέοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη και δημιουργική απασχόληση που δεν μπορεί να τους παρέχει η οικογένειά τους και το κάνει η Στέγη.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Στέγη Ανηλίκων Σύρου

Πηγή:cyclades24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα