Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΚοινωνικό Ιατρείο Πάρου: Υποβολή δικαιολογητικών

Κοινωνικό Ιατρείο Πάρου: Υποβολή δικαιολογητικών

Ο δήμος Πάρου, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων θεωρεί επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου το οποίο θα έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή ιατρικής αρωγής σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Τι θα παρέχει, τα κριτήρια ένταξης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται…
Όπως διευκρινίζει σχετικά ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, η παρεχόμενη ιατρική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από ιατρούς που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του  Κοινωνικού Ιατρείου θα παρέχονται δωρεάν ιατρική επίσκεψη και εξέταση από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι ασφαλιστικές  ανάγκες των πολιτών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η παροχή στην υγεία.

Οι επισκέψεις των πολιτών στο Κοινωνικό Ιατρείο σύμφωνα με το υπάρχον ιατρικό δυναμικό θα αφορούν τις εξής ειδικότητες: ορθοπεδικός, καρδιολόγος, ειδικός παθολόγος, γαστρεντερολόγος – ηπατολόγος, ουρολόγος, φυσικοθεραπευτής, γυναικολόγος.

Οι παροχές του Κοινωνικού Ιατρείου θα προσφέρονται από τους συμμετέχοντες ιατρούς στους χώρους των ιατρείων τους ύστερα από ορισμό συγκεκριμένων ραντεβού.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Ιατρείο  ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
Τα ετήσια εισοδηματικά  κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:
1.      Μοναχικά άτομα μέχρι 6.000,00 €
2.      Ζευγάρια μέχρι 7.500.00 €
3.      Οικογένειες με ένα προστατευόμενο μέλος μέχρι 9.500,00 €
4.      Οικογένειες με δύο προστατευόμενα μέλη 11.500,00 €
5.       Για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος 2.000,00 €
6.      Εάν υπάρχει αναπηρία σε μέλος της οικογένειας επιπλέον 1.000,00 €
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.      Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (όταν προσκομίζεται διαβατήριο είναι απαραίτητη και η άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2.      Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3.      Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου έτους, Ε1, Ε2 αν προκύπτουν µισθώµατα και Ε9 αν υπάρχουν ακίνητα.
4.      Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο.
5.      Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό, από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία).
6.      Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
7.      Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας, εφόσον υπάρχει.
8.      Υπεύθυνη δήλωση του 1599/1986.
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της δομήςκατά τις μέρες Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, και ώρες 10:00 με 13:00, στα γραφεία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού (Δημαρχείο Πάρου) υπόψη κας Λουκίας Μαλαματένιου (τηλ. 22843 60155).
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των αιτήσεων θα καταρτιστεί άμεσα μητρώο υγείας με βάση το οποίο οι δικαιούχοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Newsroom Cyclades Voice

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα