“Σκεφτόμουν ότι καμια φορά, ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι. Κανεις δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η κρίση που βιώνουμε ειναι πολιτισμική. Βιώνουμε την κοινωνική απάθεια στο έπακρον της και η λέξη “αλληλεγγύη” μοιάζει όλο και πιο άγνωστη απο γενια σε γενια. Μπορούμε όμως με μικρές πράξεις να το αλλάξουμε; Μπορούμε να πιστεύουμε και να ονειρευόμαστε ενα καλύτερο αύριο”;

-Μαθήτρια 3ου Λυκειου

Στην ανακοίνωση των μαθητών αναφέρεται:
“Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, πιστεύουμε  πως μπορουμε. Με στόχο ενα καλύτερο αύριο, μια κοινωνία για όλους, αποφασισαμε να μην μεινουμε άπραγοι και σας καλουμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας, να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των προσφύγων για την ίδια τους τη ζωή, συγκεντρώνοντας πραγματα, όπως:

• Ζεστα ρούχα για ενήλικες και παιδιά ( σκούφους, γάντια, μπουφάν, αδιάβροχα), κουβέρτες.

• Αδιάβροχα μποτάκια

• Είδη καθαριότητας και υγιεινής ( μωρομαντιλα, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, σαπούνια )

• Παιδικά και βρεφικα είδη ( βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, ρούχα και παππουτσια, πάνες, μπιμπερό, μαρκαδόρους, πλαστελίνες και παιδικά παιχνίδια, κούκλες, κλπ ).

Ακόμη χρειάζονται:

• Συσκευασμένα τρόφιμα αμεσης κατανάλωσης ( κρουασάν, ατομικές συσκευασίες με μπισκότα, φρυγανιές και μαρμελάδες, κονσέρβες -ΟΧΙ χοιρινό-, σταφίδες )

Μην ξεχνάμε πως τα πραγματα που εμείς έχουμε ξεχασμένα στην ντουλάπα μας ή που τα θεωρούμε δεδομένα, μπορούν να κρατήσουν στη ζωή μερικούς ανθρώπους στη που μας έχουν ανάγκη.

Τα παραπάνω συγκεντρώνονται στον χώρο του σχολείου μας, λεωφόρος Δημοκρατίας 12, έναντι εργατικού κέντρου, απο τις 8 π.μ έως τις 2 μ.μ, μέχρι και την Παρασκευή 11 Δεκεμβριου.

Τρόποι επικοινωνίας:

Χάρις Μακρυδακη ( κιν. 6955959842 ) ( mail: harmac.yo@gmail.com

Λάμπρος Ασσαριωτάκης ( κιν. 6980563973 ) ( mail: labros98@hotmail.com )”

Πηγή:cretalive.gr