Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι«Επιστρέφω αμέσως»

«Επιστρέφω αμέσως»

«Επιστρέφω αμέσως»: Διαχρονική ακτιβιστική φωτογράφιση για την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας τέτοια εποχή πέρσι οι δρόμοι έκλεισαν, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, οι διαβάσεις και οι θέσεις του παρκινγκ κατελήφθησαν από αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία φωτογραφίζονταν σε σημεία της πόλης.
Οι παραλίες καταλήφθηκαν από  αναπηρικά αμαξίδια μέσα στην άμμο, ενώ άλλα σκαρφαλωμένα σε σκάλες και σε εισόδους κτιρίων με αδύνατη την πρόσβαση σε Α.μεΑ.

Η ακτιβιστική φωτογράφιση για την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, που έγινε στην Ηγουμενίτσα από τον Λογοθεραπευτή Τάσο Μώκα, αρθρογράφο του 4disabled.gr, συνεχίζει να συγκινεί το κοινό.
Ο ιδιοκτήτης της Κιβωτού Εξέλιξης και ένας σπουδαίος και κοινωνικά ευαίσθητος φωτογράφος ο Αντώνης Παπαλάμπρου, συνδύασαν/συνέδρασαν την επιστήμη με την τέχνη.

Ένωσαν δηλαδή τις δημιουργικές δυνάμεις τους, διεκδικώντας το αυτονόητο.

mokas5Μια από αυτές τις φωτογραφίες πήρε το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία <Photojournalism no wedding> στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό της <<PWS>> που έγινε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2015.

Στόχος ήταν να περάσουν το μήνυμα της εύκολης και κυρίως ανεμπόδιστης πρόσβασης/ διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα τους,βάζοντας τους πολίτες σε μια λογική «ταλαιπωρίας» για μερικούς,

χρησιμοποιώντας το σλόγκαν επιστρέφω αμέσως,

καθώς τους εμπόδισαν είτε να παρκάρουν, είτε να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης «ανεμπόδιστοι» και «ανενόχλητοι» ως «κυρίαρχοι» των δρόμων.

Άσχετα αν οι ίδιοι καθημερινά εμποδίζουν κάποιους άλλους, για να νιώσουν και αυτοί το συναίσθημα των ατόμων εκείνων που ζητάνε τα αυτονόητα.

Πρωτοποριακή ιδέα Πανελλαδικά, με την ευχή να περάστηκαν  μήνυμάτα».

 

mokas8

mokas4 mokas3

 

Πηγή:mokas3.jpg

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα