Πολλά από τα παραμύθια που μας αφηγούνταν όταν ήμασταν μικροί βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες. Ένα από αυτά, ίσως και το πιο ιδιαίτερο,ήταν «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Η συγγραφέας, Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, περιγράφει την αληθινή ιστορία αγάπης του Petrus Gonsalvus (ή Pedro Gonzalez) με την Catherine. Ο Gonsalvus, γεννημένος στην Τενερίφη το 1537, έγινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος του δάσους». Έπασχε από υπερτρίχωση και εξαιτίας αυτής της πάθησης τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα του ήταν καλυμμένα από τρίχες. Το 1547, ο βασιλιάς Ερρίκος Β’ της Γαλλίας, ζήτησε να δει από κοντά τον ιδιαίτερο νεαρό και έτσι παρουσιάστηκε στο βασιλικό δικαστήριο. Ο Ερρίκος Β’ διέκρινε την ευγένεια και την καλοσύνη του Gonsalvus και θέλησε να τον βοηθήσει….

Ο βασιλιάς δεν ήξερε αν ένας άνθρωπος με τη μορφή του Petrus ήταν ικανός να εξευγενιστεί γιατί και ο ίδιος δεν μπορούσε να ξεχωρίσει εάν ήταν άνθρωπος ή ζώο. Έτσι η σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου, Αικατερίνη των Μεδίκων, ανέλαβε να του βρει σύζυγο προκειμένου να ανακαλύψει και να ακολουθήσει τη φύση του. Μάλιστα σκεφτόταν ότι όσο πιο όμορφη ήταν η γυναίκα που θα παντρευόταν τόσο το καλύτερο. Η πρώτη επιλογή της ήταν η κόρη ενός δικαστικού υπαλλήλου. Η όμορφηCatherine, φάνταζε ιδανική για τη βασίλισσα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να μην σκεφτεί το ενδεχόμενο της άρνησης λόγω της πάθησης και της αποκρουστικής εμφάνισης του Gonsalvus….

Η σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι από την πρώτη στιγμή εξέπληξε τους πάντες. Η Catherine, συνήθισε αμέσως την εμφάνιση του συζύγου της και κατάλαβε πολύ γρήγορα πως ο Petrus ήταν άνθρωπος και όχι ζώο. Απέκτησαν 7 παιδιά εκ των οποίων τα τέσσερα έπασχαν από υπερτρίχωση. Τα «άρρωστα» παιδιά δόθηκαν σε οικογένειες αριστοκρατών γεγονός που στεναχωρούσε το ζευγάρι, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Οι δυο τους αποσύρθηκαν στην Ιταλία. Το 1618 ο Gonsalvus πέθανε και η Catherine έμεινε μόνη. Η ίδια έφυγε από τη ζωή το 1623 αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα στον κόσμο, που έβλεπε πως αυτό το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι έζησε ευτυχισμένο για πολλά χρόνια….

Η ιστορία τους σταμάτησε να διαδίδεται και οι επόμενες γενιές δεν γνώριζαν την ύπαρξη τους. Το γεγονός αυτό ήρθε να ανατρέψει με το βιβλίο της η Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve τον 18ο αιώνα, όπου περιέγραψε την ιστορία τους και τους κράτησε ζωντανούς στην αιωνιότητα. Το έργο «The Beauty and the Beast» (H Πεντάμορφη και το Τέρας) είναι μια εκδοχή του βιβλίου της Villeneuve «La Belle et la Bête» και είναι το πιο διαδεδομένο παραμύθι που περιγράφει την εύρεση της καλοσύνης και ευγένειας μέσα σε έναν άνθρωπο.

Δείτε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Smisthonian για την πραγματική ιστορία του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Διαβάστε  και άλλα  παραμύθια που έγιναν ταινίες  της Ντίσνεϊ, και το αρχικό τους στόρι δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να διαβαστεί σε μικρά παιδιά…

O Πινόκιο, οι φόνοι και οι ζωντανοί νεκροί…

Ο Πινόκιο καταδικάζεται σε θάνατο επειδή είναι πολύ άτακτος. Το σκάει από τον Τσεπέτο και όσο ο ξυλουργός τον κυνηγά, συλλαμβάνεται από αστυνομικό και μπαίνει φυλακή για κακοποίηση μαριονέτας. Στη συνέχεια, ο Πινόκιο επιστρέφει στο σπίτι για να συναντήσει ένα γρύλο ηλικίας 100 ετών που τον προειδοποιεί πως αν συνεχίσει να είναι άτακτος θα μεταμορφωθεί σε γαϊδούρι. Τότε ο Πινόκιο παίρνει ένα μαχαίρι και τον σκοτώνει. Τελικά, ο Πινόκιο, με τις κακές του πράξεις, γίνεται όντως γαϊδούρι και περνά φριχτές στιγμές σε τσίρκο. Ένας μουσικός προσπαθεί να τον σκοτώσει για να του πάρει το δέρμα και να το κάνει τύμπανο, τον ρίχνει στον ωκεανό με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό, όπου ένα ψάρι κατατρώει τις σάρκες του και αφήνει μόνο τον ξύλινο σκελετό του. Η συνέχεια είναι όπως και στο γνωστό παραμύθι που γνωρίζαμε, δηλαδή ο Πινόκιο καταλήγει στο στομάχι του κήτους, συναντά εκεί τον Τσεπέτο και μετά ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα….

Ο διαμελισμός του πατέρα του Αλαντίν…

Στην τρίτη σειρά ταινιών της Ντίσνεϊ παρουσιάζεται ο Κασίμ, ο πατέρας του Αλαντίν που είναι και αδερφός του Αλί Μπαμπά. Όταν Αλί Μπαμπά ανακαλύπτει το μαγικό σύνθημα για τη σπηλιά των 40 κλεφτών, το αποκαλύπτει στον Κασίμ που με απληστία τρέχει να ξαφρίσει τη σπηλιά, ξεχνά το σύνθημα κατά την έξοδο και οι κλέφτες τον βρίσκουν και τον σκοτώνουν διαμελίζοντας το σώμα του. Ο Αλί Μπαμπά βρίσκει το διαμελισμένο σώμα του αδερφού του και ζητά από μια δούλα να τον βοηθήσει ώστε να φανεί πως πέθανε από φυσικά αίτια….

Η Σταχτοπούτα δολοφόνος …

Άλλη μια ιστορία των αδερφών Γκριμ, η οποία όμως στην ορίτζιναλ εκδοχή είχε πολύ περισσότερη ίντριγκα και αίμα. Η πρώτη μητριά δολοφονείται μετά από παραπλανητικές συμβουλές της Διοικητή του βασιλείου, από την ίδια τη Σταχτοπούτα που της φυτεύει ένα ξύλινο μπαούλο στο λαιμό. Η Διοικητής εμφανίζεται στη συνέχεια, παντρεύεται τον πατέρα της Σταχτοπούτας και με τις επτά κόρες της, κακομεταχειρίζονται τη Σταχτοπούτα βάζοντάς την να τους κάνει όλες τις δουλειές. Η συνέχεια είναι όπως τη γνωρίζουμε… αλλά προηγουμένως η ηρωίδα έχει έναν τρομερό φόνο «κρίμα» στο λαιμό της (ή μάλλον στο λαιμό της άμοιρης πρώτης μητριάς)….

Ο μακάβριος τάφος της Ωραίας Κοιμωμένης…

Φαίνεται πως η όμορφη βασιλοπούλα που αποκοιμήθηκε, αφού τρυπήθηκε από τη βελόνα, όπως έλεγε η κατάρα, δεν ήταν ξαπλωμένη σε ένα πανέμορφο κρεβάτι, αλλά περικυκλωμένη από μια φονική περικοκλάδα με τεράστια αγκάθια. Δεκάδες βασιλόπουλα προσπαθούν να πλησιάσουν την κοιμωμένη στα 100 χρόνια του ύπνου της και βρίσκουν τραγικό θάνατο από τα σουβλερά αγκάθια. Ώσπου να βρεθεί το κατάλληλο παλικάρι που θα περάσει όλες τις δυσκολίες, η όμορφη νεαρή βρίσκεται εν μέσω πτωμάτων….

Τα βασανιστήρια της Χιονάτης…

Τότε ο αδερφός της βρήκε το κλειδί άνοιξε τα φέρετρα και ανακάλυψε πως η κόρη της αδερφής του ζούσε και μεγάλωνε μέσα στο φέρετρο. Ήταν ήδη μια κανονική γυναίκα. Η γυναίκα όμως του θείου της Χιονάτης ζηλεύει, πιστεύει πως ο άντρας της κρατούσε τη νεαρή κοπέλα κλειδωμένη για να κάνει σεξ μαζί της και έτσι τραβά το σώμα της έξω και σπάει τα μάγια. Η Χιονάτη ξυπνάει για να την κάνει δούλα της η βασίλισσα, που την δέρνει καθημερινά. Όταν η νεαρή κοπέλα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, ο θείος της θα καταλάβει τις δολοπλοκίες της γυναίκας του, θα τη διώξει από το παλάτι και θα την παντρέψει με έναν πλούσιο άντρα….

ΠΗΓΕΣ :

http://news247.gr/

http://www.mixanitouxronou.gr