Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΟι γυναίκες ψηφίζουν για πρώτη φορά στην Σαουδική Αραβία

Οι γυναίκες ψηφίζουν για πρώτη φορά στην Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία ήταν η τελευταία χώρα στον κόσμο στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες στις εκλογές.

Για πρώτη φορά επιτρέπεται η συμμετοχή των γυναικών στις δημοτικές εκλογές, εν όψη της ψηφοφορίας που διενεργείται σήμερα στην Σαουδική Αραβία η οποία ξεκίνησε στις 8 το πρωί (7 ώρα Ελλάδας).

Η Σαουδική Αραβία ήταν η τελευταία χώρα στον κόσμο στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες στις εκλογές.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίους και 900 υποψήφιες, οι οποίες πήραν για πρώτη φορά την άδεια να θέσουν υποψηφιότητα.

Όλοι διεκδικούν μια έδρα στα 284 δημοτικά συμβούλια, τα οποία είναι οι μόνες συνελεύσεις που αποτελούνται από αιρετούς αντιπροσώπους με περιορισμένες εξουσίες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/301620/oi-gunaikes-psifizoun-gia-proti-fora-stin-saoudiki-aravia/#ixzz3u8KW7sXn
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στη Σαουδική Αραβία για τις δημοτικές εκλογές, την πρώτη ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες (ως ψηφοφόροι και υποψήφιες) σ’ αυτή την υπερσυντηρητική χώρα, στην οποία εξακολουθούν να υπόκεινται σε πολλούς περιορισμούς.

Οι ψηφοφόροι άρχισαν να εισέρχονται σ’ ένα εκλογικό τμήμα στο κέντρο του Ριάντ γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας), διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άνδρες και γυναίκες ψηφίζουν χωριστά στη Σαουδική Αραβία, η οποία ήταν η τελευταία χώρα στον κόσμο που αρνούνταν στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες σε εκλογές.

Οι ψηφοφόροι, άνδρες και γυναίκες, πρέπει σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίους και 900 υποψήφιες, οι οποίες πήραν για πρώτη φορά την άδεια να θέσουν υποψηφιότητα.

Όλοι διεκδικούν μια έδρα στα 284 δημοτικά συμβούλια, τα οποία είναι οι μόνες συνελεύσεις που αποτελούνται από αιρετούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν όμως περιορισμένες εξουσίες.

Στο σαουδαραβικό βασίλειο ισχύει μια αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ βάσει της οποίας οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν και πρέπει να έχουν την άδεια ενός άνδρα για να εργασθούν ή να ταξιδέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άνδρες και γυναίκες ψηφίζουν χωριστά στη Σαουδική Αραβία, η οποία ήταν η τελευταία χώρα στον κόσμο που αρνούνταν στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες σε εκλογές.

  2. Στο σαουδαραβικό βασίλειο ισχύει μια αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ βάσει της οποίας οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν και πρέπει να έχουν την άδεια ενός άνδρα για να εργασθούν ή να ταξιδέψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα