Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΣημάδια ότι ο γάμος σου ήταν καταδικασμένος από την αρχή!

Σημάδια ότι ο γάμος σου ήταν καταδικασμένος από την αρχή!

Ποιες αμφιβολίες μπορεί να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα άσχημο προαίσθημα πριν το γάμο; Παρακάτω,οι ειδικοί αναλύουν 9 σημάδια που μπορεί να σου δείξουν ότι η σχέση ή ο γάμος σου είναι καταδικασμένα, από την αρχή.

  1. Είστε πολύ διαφορετικοί.

Τα Σαββατοκύριακα της είναι γεμάτα άσκηση και γυμναστήριο ενώ εκείνος περνάει τον χρόνο του παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή. Σε όλους αρέσει να εξιδανικεύουν τις σχέσεις στις οποίες τα ετερώνυμα έλκονται αλλά στην τελική αυτές οι διαφορές μπορεί να διαλύσουν ένα ζευγάρι, ειδικά όταν υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία.

Στη ζωή, αυτή η δυναμική των ετερωνύμων που έλκονται και που κάνει τη σχέση «ενδιαφέρουσα», μπορεί σταδιακά να φθείρει τον γάμο εάν το ζευγάρι δεν βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει σωστά. Όπως ίσως έχεις μάθει από πρώτο χέρι, σε μερικές συγκρούσεις, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις τη μέση οδό.

  1. Ο/Η σύντροφος σου μονοπωλεί όλο σου τον χρόνο.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι θα ήθελες να περνάς κάθε στιγμή με τον/την σύντροφό σου τον πρώτο καιρό της σχέσης. Αλλά αν ο/η σύντροφός σου ζηλεύει όταν περνάς χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σου, τότε θα πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω και ν” αναθεωρήσεις την σχέση σου μαζί του. Μπορείς π.χ. να θυμηθείς αν ο/η σύντροφος σου, σου έκανε ανάκριση με καχυποψία και ζήλια όταν εσύ έκανες κάτι χωρίς εκείνον/η και αν σε αντιμετώπισε με δυσπιστία όταν προσπάθησες να τον/την καθησυχάσεις. Τώρα αυτή τη στάση, ίσως να μη την αναγνωρίζεις ως την ανάγκη του, για έλεγχο. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα μεγάλο ελάττωμα του χαρακτήρα του/της που είναι βαθιά ριζωμένο και το οποίο πολύ συχνά παραμένει άλυτο στις σχέσεις.

  1. Συμπεριφέρεται στο προσωπικό σαν να είναι υπηρέτες του/της.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις τον χαρακτήρα ενός/μίας συντρόφου από νωρίς; Παρακολούθησε πώς αντιμετωπίζει το προσωπικό σε ένα εστιατόριο. Αν είναι αγενής, αν αντιμετωπίζει τους άλλους άσχημα σε δημόσιο χώρο – όπως το να είναι αγενής προς το προσωπικό σε ένα εστιατόριο – ή γενικά έχει φανεί ότι πιστεύει ότι είναι άξιος/άξια να την υπηρετούν και να υπακούουν σε κάθε θέλω του/της, καλό είναι να πεις «τον λογαριασμό παρακαλώ» και να φύγεις. Συνήθως, το πώς ένα άτομο αντιμετωπίζει τους άλλους, φανερώνει το πώς θα καταλήξει να συμπεριφέρεται σ” εσένα και μακροπρόθεσμα, στα παιδιά σας!

  1. Δεν συζητήσατε ποτέ το μέλλον σας.

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να κάνετε σχέδια για το οικονομικό σας μέλλον. Όμως, μια βασική κατανόηση των προσδοκιών του/της συντρόφου σου για τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να βοηθήσει ν” αποφευχθεί το διαζύγιο. Από την αρχή για παράδειγμα, θα πρέπει να γνωρίζεις εάν ο/η σύζυγός σου πνίγεται στα χρέη ή αν περισσότερο φαίνεται ότι έχει χρήματα χωρίς στην πραγματικότητα να έχει. Πρόκειται για πληροφορίες, ζωτικής σημασίας!

  1. Το σεξ είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριο.

Το σεξ δεν πρόκειται να είναι εκπληκτικό σε κάθε στάδιο της σχέσης σας. Όμως, εάν εξ αρχής δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, τότε μπορεί να έχεις κάνει λάθος που θες να παντρευτείς. Το να δεσμευτείς ισόβια με κάποιον που έχει μια πολύ μέτρια σεξουαλική ζωή, συνήθως δεν είναι καλή ιδέα. Ίσως να σκέφτηκες ότι οι καλές πτυχές του συντρόφου σου, θ” αντισταθμίσουν μια λιγότερο καλή σεξουαλική ζωή, όμως ο συμβιβασμός στο σεξ, δεν είναι ό,τι καλύτερο!

  1. Υπάρχει λεκτική κακοποίηση.

Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσεις εάν ένας/μία σύντροφος κακοποιεί λεκτικά όταν βρίσκεστε ακόμα στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, όταν δηλαδή εκείνος/η είναι σε φάση που προσπαθεί να σε γοητεύσει και να σε κερδίσει. Όμως, υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια τα οποία είναι χρήσιμο να τα γνωρίζεις για το μέλλον. Αν πχ σύντροφός σου σε έχει προσβάλλει και γρήγορα ισχυρίστηκε ότι αστειεύεται όταν διαμαρτυρήθηκες όμως η ανάγκη του/της να σε ελέγχει και οι προσβολές, έχουν πάρει τελικά μεγαλύτερες διαστάσεις. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια και μερικές φορές οι άνθρωποι λένε πράγματα που δεν εννοούν. Όμως οι υγιείς άνθρωποι ζητούν συγγνώμη και δεν το ξανακάνουν. Σιγά-σιγά, αυτοί που κακοποιούν λεκτικά θα σε θέσουν υπό τον έλεγχο τους, μέχρι να χάσεις τον δικό σου.

  1. Οι φίλοι και η οικογένεια σου δεν υποστηρίζουν τη σχέση σας.

Ο άνθρωπος που επέλεξες για σύντροφο ή σύζυγό σου , δεν πρόκειται ποτέ να αγαπηθεί από το περιβάλλον σου. Παρόλα αυτά, θα έπρεπε να σε είχε κάνει να το ξανασκεφτείς το γεγονός ότι οι φίλοι και η οικογένεια σου συμφωνούσαν εξαρχής, ότι το άτομο που ήθελες να παντρευτείς δεν ήταν το κατάλληλο για εσένα. Οι κοντινοί σου άνθρωποι μπορεί να σου έχουν πει ότι έχεις αρχίσει να γίνεσαι ένα άτομο που δεν αναγνωρίζουν πια και  ίσως να έχεις αρχίσει να φοβάσαι τα σχόλιά τους. Κάθε φορά που ο/η σύντροφός σου, αρχίζει να σε απομακρύνει από αξίες που οι άλλοι ξέρουν ότι είναι σημαντικές για εσένα, θα πρέπει να ανησυχείς.

  1. Δεν έχετε πάρει σημαντικές αποφάσεις από κοινού.

Ακόμα και τα καλύτερα σχέδια για την καριέρα μπορούν να διακοπούν από τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς εργασίας. Αν δεν είχατε ποτέ μια συζήτηση για τις φιλοδοξίες της σταδιοδρομίας σας – ή για το πώς θα αντιδράσεις αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχες προγραμματίσει – ήδη βρίσκεσαι σε πολύ μειονεκτική θέση. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου ο/η σύζυγος, ενώ αρχικά φαινόταν φιλόδοξος/η και προσπάθησε να πάρει κάποιο πτυχίο ή προαγωγή, τελικά στη πορεία απέτυχε και τα παράτησε, κάτι που έκανε το έτερον ήμισυ να νιώθει προδομένο. Ο προγραμματισμός για το καλύτερο και το χειρότερο, επιβάλλεται να γίνεται μέσα σε μια σχέση ή ένα γάμο.

9. Μπορεί να αισθάνθηκες υποχρεωμένος/η ν” αλλάξεις για τον/την σύντροφό σου.Θέλεις να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου όταν είσαι σε μια σχέση και είναι λογικό. Εάν όμως, ο σύντροφός σου διακριτικά  ή όχι και τόσο διακριτικά, σου προτείνει να αλλάξεις, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι μια μικρή αλλαγή ή μια σημαντική η οποία σε κάνει ν” αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις να δεσμευτείς με αυτό τον άνθρωπο. Είναι αυτονόητο ότι κάθε σχέση που βασίζεται στο να μην είσαι ο πραγματικός σου εαυτός, αργά ή γρήγορα θα έχει προβλήματα, με τον καιρό άλυτα!

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα