Σε γιορτινούς ρυθμούς κινούνται τα Χανιά, με την εκπληκτική διοργάνωση τού Santa Run να βρίσκεται, πλέον, στην τελική ευθεία καθώς έχουν απομείνει λίγες ώρες μόνο για την έναρξή της.
Στους δρόμους της πόλης, αύριο, Κυριακή, το μεσημέρι, θα ξεχυθεί ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι χαράς και αλληλεγγύης, που αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει τα φώτα όλης της χώρας, απολύτως δικαιολογημένα, καθώς χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο από τα Χανιά και την Κρήτη, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, θα δώσουν βροντερό παρόν σε έναν θεσμό ανθρωπιάς, που λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις και καταδεικνύει τη δύναμη μιας ιδέας, μιας παρέας, μιας κοινότητας, μιας πόλης.
Το 5ο Santa Run διοργανώνεται φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με στόχο την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και «Ορίζοντας», που ασχολούνται με παιδιά της πόλης των Χανίων, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Πριν από πέντε χρόνια, το 2011, οι πρώτοι SantaRunίστες ήταν μόλις 400. Ωστόσο, ο «σπόρος» είχε μπει για τα καλά και τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα. 1.500 άτομα το 2012, 3.000 άτομα το 2013, 5.000 άτομα το 2014. Φέτος οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι, παρά την κρίση και τις δυσκολίες, οι SantaRunίστες που θα συγκεντρωθούν αύριο το μεσημέρι, στη 1, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, απ΄ όπου θα ξεκινήσει η πορεία στην πόλη, θα φτάσουν τις 7.000!
TI EINAI ΤΟ SANTA RUN CHANIA
Πρόκειται για μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη.
Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj, που «γεμίζουν» με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.
«Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη.Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στους τέσσερις ωφελούμενους συλλόγους. Από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν δοθεί 151.304 ευρώ από το σωματείο του Santa Run. Φέτος ελπίζουμε να αυξήσουμε σημαντικά αυτό το ποσό με στόχο να αγγίξουμε τις 100.000 ευρώ», επισημαίνουν οι διοργανωτές.
.efimeridaki.gr