Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΣημάδια ότι ο σύντροφός σας, είναι ψυχοπαθής

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας, είναι ψυχοπαθής

Μπορεί να σκέφτεστε ότι αν είχατε σχέση με κάποιον ψυχοπαθή, και ιδίως αν τον είχατε παντρευτεί, θα το είχατε καταλάβει από το βλέμμα του, τη σβάστικα ζωγραφισμένη στο μέτωπό του ή τι συζητήσεις του για κατά συρροή φόνους την ώρα που τρώτε κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο. Όμως καμία σχέση! Οι ψυχοπαθείς μπορούν να είναι τρομερά γοητευτικοί γι΄ αυτό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμπλακείτε με έναν τέτοιο τύπο χωρίς να το καταλάβετε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως όποιος είναι τρομερά γοητευτικός είναι και ψυχοπαθής, ωστόσο υπάρχουν σημάδια που κάνουν τη διαφορά και καλό είναι, όταν τα δείτε, να μην τα προσπεράσετε!

1. Σας κολακεύει έτσι όπως δεν σας κολάκεψε ποτέ κανείς
Οι ψυχοπαθείς, κινούνται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού θα σας πεί ότι είστε εκθαμβωτικές και απίστευτα έξυπνες, σχεδόν ιδιοφυείς. Θα παίξει με κάθε φαντασίωση και ανασφάλεια έχετε. Εάν νομίζετε ότι είστε παχιές, θα σας πεί πόσο λατρεύει το σώμα σας. Εάν πιστεύετε πως είστε ντροπαλές, θα ξεκαρδιστεί σε κάθε σας απόπειρα να αστειευτείτε και θα σας πεί ότι θα έπρεπε να είχατε γίνει κωμικός. Όλη αυτή η υπερβολική συμπεριφορά εκ μέρους του, ονομάζεται «καταιγισμός αγάπης». Η φάση που βάζει για δόλωμα το ιδανικό και εσείς τσιμπάτε, η φάση που για τους επόμενους μήνες ή χρόνια θα προσπαθείτε να πάρετε ή να ακούσετε ό,τι σας υποσχέθηκε ενώ εκείνος θα σας το έχει κόψει απότομα.

2. Σαν δυο σταγόνες βροχής
Ο ψυχάκιας θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι είστε αδερφές ψυχές. Αγαπάει όσα αγαπάτε, έχετε τα ίδια και απαράλλαχτα ενδιαφέροντα, θα σας πεί πόσο δύσκολα έχετε περάσει και οι δύο στο παρελθόν και πόσο σας καταλαβαίνει. Αυτό που κάνει ονομάζεται «καθρεπτισμός». Δεν έχει πραγματική ταυτότητα γι’ αυτό το λόγο παίρνει τη δική σας και σας τη καθρεφτίζει.

3. Είναι αξιολύπητος
Δώστε βάση σε αυτά που θα σας πεί. Ο ψυχοπαθής στα πρώτα κιόλας ραντεβού μιλάει για τις πρώην του και για άλλα πρόσωπα στη ζωή του. Λέει ότι η πρώην του ήταν τρελλή και τον παρακολουθούσε;  Λέει ότι η μητέρα του είναι αυταρχική και τρελλή; Φαίνεται σαν να δυσκολεύεται στις σχέσεις του με τους άλλους οι οποίοι, σας λέει, ότι τον χρησιμοποιούν και τον εγκαταλείπουν; Ό,τι σας πεί για τους άλλους, είναι ακριβώς ό,τι θα λέει και για εσάς μέχρι ενός σημείου, οπότε ακούστε τον προσεκτικά!

4. Ασθένειες και τραυματισμοί
Οι ψυχοπαθείς λατρεύουν να τους λυπούνται, επομένως δώστε προσοχή στο πόσες αρρώστιες έχει περάσει ή στο πόσες φορές έχει τραυματιστεί. Έπαθε καρκίνο και ως εκ θαύματος σώθηκε; Έσπασε το πόδι του στο δεύτερό σας ραντεβού και ακύρωσε τελευταία στιγμή; (αλλά στο τρίτο σας ραντεβού μέσα σε λιγότερο από εβδομάδα, είναι μια χαρά;). Έχασε τη πρώτη του σύζυγο σε τροχαίο στο οποίο εμπλέκονταν και εκείνος και του έχει αφήσει «κουσούρι»; (παρ’ όλα αυτά φαίνεται και ακούγεται μια χαρά). Προσπαθήστε να διερευνήσετε αυτές τις ιστορίες , στην ανάγκη ρωτήστε ενδεχομένως κοινούς σας γνωστούς αλλά μην εκπλαγείτε αν έχει δικαιολογία για το γεγονός ότι κανείς δεν θυμάται να είχε ποτέ καρκίνο ή γυναίκα που σκοτώθηκε.

5. Τέλειο σεξ
Κάθε άνθρωπος αναζητά το τέλειο σεξ αλλά όσοι έχουν ολοκληρώσει με ψυχοπαθή, ισχυρίζονται πως ήταν το καλύτερο σεξ που είχαν ποτέ. Ένας ψυχοπαθής ξεπερνά τον εαυτό του για να γίνει οπωσδήποτε αρεστός κι αυτός είναι άλλος ένας τρόπος για να «τσιμπήσετε». Και μόλις «τσιμπήσετε» θα βρεθείτε στη θέση να παρακαλάτε για σεξ διότι εκείνος θα αρχίσει ξαφνικά να μην το θέλει πια.

6. Ρωγμές στη μάσκα
Σε έναν ψυχοπαθή μπορεί να «ξεφύγει» κάτι περίεργο για τον εαυτό του. Μπορεί τη στιγμή που μαγειρεύετε να σας πετάξει ένα «Ξέρεις είμαι τρελός» ή «Σε κερατώνω» κι ύστερα θα προσποιηθεί ότι έκανε πλάκα ή θα αρνηθεί ότι το είπε. Αυτός είναι ένας τρόπος να σας τραβήξει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια ή απλώς του γλίστρησε η μάσκα και είδατε λίγο τι υπάρχει από κάτω.

7. Σιωπή
Μόλις ο ψυχοπαθής σας έχει «κερδίσει» με τον καταιγισμό αγάπης και με την φάση όπου σας λέει πόσο ιδανικές είστε, τότε αρχίζει να σας αποκαθηλώνει. Το πρώτο βήμα είναι η εξαφάνιση. Οι ψυχοπαθείς είναι γνωστοί ότι κατά καιρούς, εξαφανίζονται για μέρες. Κι ενώ εσείς νομίζετε ότι είναι κάποιο κόλπο για να σας κάνει να κολλήσετε μαζί του, εκείνος απλά ψάχνει τον καινούριο του στόχο κάπου αλλού.

8. Τρίγωνα
Οι ψυχοπαθείς λατρεύουν να φέρνουν τους άλλους σε κατάσταση ψυχαναγκαστικής φρενίτιδας και για να το καταφέρουν , θα σας κάνουν να νιώσετε θεές, θα σας κάνουν τέλειο σεξ και ύστερα θα αρχίσουν να αποτραβιούνται και να σας δείχνουν ότι έχουν παράλληλη σχέση με κάποια άλλη. Ο τρόπος αυτός τους βοηθά να βάζουν τους άλλους στη διαδικασία να ζηλεύουν. Αυτό το τρίτο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι μία πρώην σύζυγος ή ερωμένη, ένας φίλος του ίδιου φύλου, ακόμη και ένα συγγενής. Στο μυαλό του ψυχοπαθή όλοι τον θέλουν επομένως καλό είναι να έχετε την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά απέναντί του αλλιώς θα πέσει στην αγκαλιά των φανατικών θαυμαστών του.

9. Απόρριψη
Η τελική φάση του ψυχοπαθή είναι η φάση της απόρριψης. Αφού σας στολίσει στις κολακείες, τότε αρχίζει να παίρνει πίσω ό,τι έλεγε για σας και δείχνει να σας απορρίπτει, σχεδόν να μην σας γνωρίζει, σαν να μην είχατε ποτέ σχέση. Ξαφνικά είστε εντελώς άχρηστες για εκείνον και σε αυτό το σημείο είναι που θα βάλει στόχο κάποια άλλη.

10. Ρούφηγμα
Παρά το γεγονός ότι ένας ψυχοπαθής θα σας απορρίψει, σε πολλές περιπτώσεις δεν θα θελήσει να σας αφήσει τελείως. Εάν διαισθανθεί ότι έχετε πάρει απόφαση πως έχετε τελειώσει, τότε θα επανέλθει για να σας βομβαρδίσει με κομπλιμέντα και να σας παρακαλέσει  να είστε και πάλι μαζί. Θα προσπαθήσει να σας «ρουφήξει» ξανά μέσα σε αυτό που είχατε, λέγοντάς σας όλα όσα θέλετε να ακούσετε, δίνοντας σας ένα εκατομμύριο υποσχέσεις και  έχοντας απέναντί σας τη καλύτερη συμπεριφορά. Όλα αυτά είναι μέρος της υποκριτικής του ικανότητας προκειμένου να σας κάνει να κολλήσετε ξανά μαζί του.

Ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείτε έναν ψυχοπαθή είναι να κόψετε κάθε επαφή μαζί του. Είναι ο μόνος τρόπος που δεν τροφοδοτεί τα παιχνίδια και το εγώ του. Στην αρχή θα σας δυσκολέψει με την επιμονή του, μάλιστα μερικοί φτάνουν στο σημείο να παρακολουθούν τους άλλους και να τους κατασκοπεύουν. Όμως το να τον κρατάτε απασχολημένο με οποιονδήποτε τρόπο, είναι σαν να είστε ανοιχτοί σε κάθε παιχνίδι του μυαλού στο οποίο, παρεμπιπτόντως, θα βγαίνει πάντα νικητής επειδή πολύ απλά δεν έχει αισθήματα (όσοι έχετε παιδιά με ψυχοπαθείς, καλό είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συχνότητα και στη ποιότητα των επαφών τους με τα παιδιά).

Φυσικά κανείς δεν είναι τέλειος και υπάρχουν άνθρωποι που απλά είναι ανώριμοι  και διανύουν περιόδους στις οποίες είτε εξαφανίζονται είτε σας αποκαθηλώνουν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι psycho. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να σας κάνουν να ζηλέψετε επειδή είναι ανασφαλείς και ζητάνε επιβεβαίωση ή βαριούνται στη σχέση ή επειδή έτσι. Επίσης είναι πολύ πιθανό να πέσετε απλά σε έναν κόπανο που φέρει όλες τις ενδείξεις του ψυχοπαθή χωρίς κλινικά να είναι. Ωστόσο, αν ο σύζυγος ή ο σύντροφός σας,  είναι πολύ πιθανό να είναι ψυχοπαθής, αντί για εκείνον, πάρτε εσείς τα βουνά και φύγετε όσο πιο μακριά μπορείτε!

Πηγή: Huffingtonpost.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα