Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΜετά από 10 χρόνια μου είπε ότι ήταν γκέι και ήθελε διαζύγιο!

Μετά από 10 χρόνια μου είπε ότι ήταν γκέι και ήθελε διαζύγιο!

Η ώθηση για να παρουσιαστεί μια θετική εικόνα των οικογενειών του ίδιου φύλου έχει κρύψει την καταστροφή πάνω στην οποία πολλές είναι χτισμένες. Πρέπει να σταθούμε για το γάμο – και για τις πολύτιμες ζωές που ο γάμος δημιουργεί.

Της Janna Darnelle

Κάθε φορά που μια νέα πολιτεία επαναπροσδιορίζει το γάμο, τα νέα είναι γεμάτα από ευχάριστες ιστορίες με γκέι ζευγάρια και τις νέες οικογένειες τους. Αλλά πίσω από αυτά τα μεγάλα χαμόγελα και τις ηλιόλουστες φωτογραφίες υπάρχουν άλλες, πιο οδυνηρές ιστορίες. Αυτές αφήνονται σε μυστικά, σκοτεινά μέρη. Καταστέλλονται, και εκείνοι που θα τις πουν φιμώνονται στο όνομα της ”ισότητας γάμου.” Αλλά αρνούμαι να σιωπήσω.

Εκπροσωπώ μία από αυτές τις αληθινές ιστορίες ζωής που φυλάσσονται στις σκιές. Προσωπικά έχω αισθανθεί τον πόνο και την καταστροφή που προκάλεσε η προπαγάνδα που καταστρέφει τις φυσικές οικογένειες.

Το διαζύγιο
Το φθινόπωρο του 2007, ο σύζυγός μου μετά από σχεδόν δέκα χρόνια γάμου, μου είπε ότι ήταν γκέι και ότι ήθελε διαζύγιο. Σε μια στιγμή, ο κόσμος που είχα γνωρίσει και αγαπήσει-η ζωή μας που είχαμε χτίσει μαζί-γκρεμίστηκε.

Προσπάθησα να τον πείσω να μείνει, να το βγάλει έξω και να παλέψει για να σώσει το γάμο μας. Αλλά η φωνή μου, οι επιθυμίες μου, οι ανάγκες μου, και εκείνα των δύο μικρών παιδιών μας-δεν είχαν πλέον σημασία γι’ αυτόν. Είχαμε γίνει αναλώσιμοι, επειδή είχε αγκαλιάσει μια μικροσκοπική λέξη που είχε γίνει ολόκληρη η ταυτότητά του. Η ομοφυλοφιλία του, διέλυσε τη δέσμευση, τους όρκους, την ευθύνη, την πίστη, την πατρότητα, το γάμο, τις φιλίες μας. Όλα αυτά πετάχτηκαν για χάρη της νέας του ταυτότητας.

 

Στο διαζύγιο, ο σύζυγός μου ήθελε την επιμέλεια των παιδιών μας. Ολόκληρη η υπόθεση του μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση: ”Είμαι γκέι, και αξίζω τα δικαιώματά μου”. Έπιασε: Ο δικαστής του έδωσε σχεδόν ό, τι ήθελε. Σε ένα σημείο, είπε μέχρι και στον σύζυγό μου, “Αν είχες ζητήσει περισσότερα, θα σου τα είχα δώσει.”

Πιστεύω πραγματικά ότι ο δικαστής αγνοούσε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσής μας και απλά χρησιμοποίησε εμάς και τα παιδιά μας, για να βοηθήσει αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον. Στην κοινωνία μας, οι ΛΟΑΤ πολίτες θεωρούνται περιθωριοποιημένα θύματα που πρέπει να προστατεύονται με κάθε κόστος, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την αφαίρεση των δικαιωμάτων από τους άλλους. Αγνοώντας την αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος μου και τα παιδιά μου, ο δικαστής φαίνεται να πιστεύει ότι διόρθωνε μια μεγαλύτερη αδικία.

Ο σύζυγός μου, μας είχε αφήσει για τον γκέι εραστή του. Βγάζουν περισσότερα χρήματα από ό, τι εγώ. Ακόμα κι έτσι, ο δικαστής πίστευε ότι ήταν τα θύματα. Δεν έχει σημασία τι είπα ή έκανα, δεν είχα την ευκαιρία να σώσω τα παιδιά μας από το να πηγαίνουν πέρα δώθε, από τον ένα γονιό στον άλλον, σαν κομμάτια αποσκευών.

Μια νέα ομογονεϊκή οικογένεια πάνω στα ερείπια της δικής μου
Ο πρώην σύζυγός μου και ο σύντροφός του προχώρησαν για να παντρευτούν. Η πρώτη τους τελετή έλαβε χώρα πριν η πολιτεία μας επαναπροσδιορίσει τον γάμο. Αφού δημιούργησε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, επέλεξαν να έχουν μια επανάληψη. Και στις δύο περιπτώσεις, τα παιδιά μου αναγκάστηκαν- παρά τη θέλησή μου και τη δική τους- να συμμετάσχουν. Στη δεύτερη τελετή, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από είκοσι ζευγάρια, τοπικοί σταθμοί ειδήσεων και εφημερίδες ήταν εκεί για να καταγράψουν τους πρώτους γκέι γάμους της χώρας μας. Η USA Today έκανε μια φωτογράφηση στον πρώην μου και τον συνεργάτη του, τα παιδιά μου, ακόμη και στους παππούδες. Δεν ενημερώθηκα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ούτε μου δόθηκε η ευκαιρία να αρνηθώ για τα παιδιά μας που χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για να προωθήσουν τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου στα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη στιγμή της πρώτης τελετής, ο γάμος δεν είχε αναγνωριστεί από το κράτος μας, το έθνος μας ή την εκκλησία μας. Και ο νέος γάμος του πρώην συζύγου μου, όπως και η πλειοψηφία των σχέσεων άντρα με άντρα, είναι μια «ανοιχτή», μη-αποκλειστική σχέση. Αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα στα παιδιά μας: αυτό που αισθάνεστε ξεπερνά όλους τους νόμους, τις υποσχέσεις και τις αρχές. Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε, όποτε θέλετε, και δεν έχει σημασία ποιόν πληγώνετε στην πορεία.

Αφού οι φωτογραφίες των παιδιών μας ήρθαν στη δημοσιότητα, μια πλημμύρα από σχόλια και δημοσιεύσεις εμφανίστηκαν. Σχολιαστές αναφώνησαν με το πόσο όμορφη ήταν αυτή η γκέι οικογένεια και συνεχάρησαν τον πρώην άντρα μου και το νέο σύντροφό του για την οικογένεια που ”δημιούργησαν”. Όμως υπάρχει ένα σημαντικό πρόσωπο που λείπει από αυτές τις εικόνες: Η μητέρα και εγκαταλελειμμένη γυναίκα. Αυτή η «γκέι οικογένεια» δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς εμένα.

Δεν υπάρχει ούτε μία γκέι οικογένεια που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.
Κάθε οικογένεια του ιδίου φύλου μπορεί να υπάρξει μόνο με την χειραγώγηση της φύσης. Πίσω από την χαρούμενη πρόσοψη πολλών οικογενειών με ζευγάρια του ιδίου φύλου, βλέπουμε σχέσεις που έχουν κατασκευαστεί από την συντριβή. Αντιπροσωπεύουν σπασμένες διαθήκες, αγάπη που εγκαταλείφθηκε, και ευθύνες που συνθλίβονται. Είναι χτισμένες στην προδοσία και τα ψέματα και έχουν χαράξει βαθιές πληγές.

Αυτό ισχύει επίσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια που χρησιμοποιούν τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως η παρένθετη μητρότητα ή η δωρεά σπέρματος για να αποκτήσουν παιδιά. Τέτοιες μέθοδοι εκμεταλλεύονται άνδρες και γυναίκες για το αναπαραγωγικό δυναμικό τους, μεταχειρίζονται τα παιδιά ως προϊόντα που αγοράζονται και πωλούνται, και σκόπιμα αρνούνται στα παιδιά μια σχέση με έναν ή δύο από τους βιολογικούς γονείς τους. Η πληρότητα και η ισορροπία δεν μπορεί να βρεθεί σε αυτές τις οικογένειες, επειδή κάτι πάντα λείπει. Λείπω εγώ. Αλλά είμαι πραγματική, και εκπροσωπώ εκατοντάδες χιλιάδες συζύγους που έχουν προδοθεί και απορριφθεί.

Εάν ο σύζυγός μου είχε επιλέξει να μείνει, ξέρω ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Αλλά αυτό είναι ο γάμος: Να κάνεις την επιλογή να τον ζήσεις, μέρα με τη μέρα. Στην ασθένεια και στην υγεία, στις καλές εποχές και στις κακές, οι σύζυγοι πρέπει να επιλέξουν να θέσουν το άλλο πρόσωπο πρώτο, να τους αγαπούν ακόμη και όταν είναι δύσκολο.

Ένας καλός γάμος δεν εξαρτάται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία, η οποία μπορεί να έρχεται και να φεύγει και συχνά έξω από τον έλεγχό μας. Εξαρτάται από την επιλογή να αγαπάς, να τιμάς και να είσαι πιστός σε ένα άτομο, εγκαταλείποντας όλα τα άλλα. Είναι κοινό για τους συζύγους να έλκονται από άλλους ανθρώπους, συνήθως του αντίθετου φύλου, αλλά μερικές φορές του ιδίου φύλου. Οι σύζυγοι που εκτιμούν το γάμο τους δεν υποκύπτουν σε αυτές τις παρορμήσεις. Εκείνοι που έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου, μένοντας πιστοί στην σύζυγό τους δεν προδίδουν τη πραγματική τους ταυτότητα. Αντίθετα, πρόκειται για μια απόφαση να μην αφήνουν τον εαυτό τους να κυριαρχηθεί από τα πάθη τους. Αυτό δείχνει το βάθος και τη δύναμη του χαρακτήρα όταν αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν πιστοί στις υποσχέσεις τους και συνειδητά προσπαθούν να θυμούνται, να τιμούν και να αναζωογονούν την αγάπη που είχαν για τους συζύγους τους όταν παντρεύτηκαν για πρώτη φορά.

Τα παιδιά μου αξίζουν κάτι καλύτερο
Τα δύο μικρά παιδιά μας εσκεμμένα και εκ προθέσεως ωθήθηκαν σε έναν κόσμο διαμάχης και μαχητικών πεποιθήσεων, τρόπου ζωής και αξιών, όλα στο όνομα των “δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων”. Ο πατέρας τους μετακόμισε σε μικρή απόσταση με τον νέο σύντροφό του, ο οποίος βρίσκεται σε ένα συγκρότημα που κατοικείται από δεκαέξι ομοφυλόφιλους άνδρες. Ένας από τους άνδρες έχει μια 19χρονη αρσενική πόρνη που έρχεται να τον εξυπηρετήσει. Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος λειτουργεί ως πατρική φιγούρα αυτής της κοινότητας, είναι στα βαθιά εξήντα του και έχει ένα φίλο στα είκοσί του. Τα παιδιά μου μεταφέρθηκαν σε γκέι πάρτυ όπου αυτά είναι τα μόνα παιδιά και που σερβίρονται μόνο αλκοολούχα ποτά. Τα πήγαν σε τρανσέξουαλ παιχνίδια μπέιζμπολ, εράνους για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, και κινηματογραφικά φεστιβάλ ΛΟΑΤ.

Και τα δύο μου παιδιά αντιμετωπίζουν ζητήματα ταυτότητας, όπως ακριβώς και τα άλλα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βαθιά και μοναδικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ως άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών του πρώην συζύγου μου. Ο γιος μου είναι τώρα ένας έφηβος που ωριμάζει, και ενδιαφέρεται πολύ για τα κορίτσια. Αλλά πώς θα μάθει πώς να ασχοληθεί με αυτό το ενδιαφέρον όταν περιβάλλεται από άνδρες που επιδιώκουν τη σεξουαλική ικανοποίηση από άλλους άνδρες; Πώς θα μάθει να αντιμετωπίζει τα κορίτσια με φροντίδα και σεβασμό, όταν ο πατέρας του τα έχει απορρίψει και τα υποτιμά; Πώς θα αγκαλιάσει τον αναπτυσσόμενο ανδρισμό του χωρίς να δει τον πατέρα του να ζει τον αυθεντικό ανδρισμό, να μεταχειρίζεται τη σύζυγό του και την οικογένειά του με αγάπη και να τιμά τους όρκους του γάμου του ακόμη και όταν είναι δύσκολο;

Η κόρη μου επίσης υποφέρει. Θέλει έναν μπαμπά που θα την ενθαρρύνει να αγκαλιάσει τη θηλυκότητα και την ομορφιά της, αλλά αυτές οι ιδιότητες διακωμωδήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν στον κόσμο του πατέρα της. Ο μπαμπάς της φοράει μέικ απ και σέξυ λουριά για τις Απόκριες. Η κόρη μου, εκτίθεται συχνά σε άνδρες που ντύνονται σαν γυναίκες. Οι τοίχοι στο κτίριο του, κοσμούνται με μεγάλα κάδρα γυναικών σε προκλητικές στάσεις. Τι θα πιστέψει το κοριτσάκι μου για τη δική της θηλυκότητα και ομορφιά; Ο πατέρας της θα έπρεπε να προστατεύει τη σεξουαλικότητά της. Αντ ‘αυτού, αυτός την στρεβλώνει.

Χωρίς την καθοδήγηση της μητέρας τους και του πατέρα τους, πώς μπορούν τα παιδιά μου να καθοδηγήσουν τις αναπτυσσόμενες ταυτότητες και τη σεξουαλικότητά τους; Πονάω να βλέπω τα παιδιά μου να αγωνίζονται, προσπαθώ απεγνωσμένα να κατανοήσω τον κόσμο τους.

Τα παιδιά μου και εγώ έχουμε υποστεί μεγάλες απώλειες λόγω της απόφασης του πρώην συζύγου μου να προσδιοριστεί ως γκέι και να πετάξει όλη τη ζωή του μαζί μας. Ο χρόνος αποκαλύπτει το βάθος αυτών των πληγών, αλλά εγώ δεν θα τους επιτρέψω να καταστρέψουν εμένα και τα παιδιά μου. Αρνούμαι να χάσω την πίστη και την ελπίδα μου. Πιστεύω πολύ πιο παθιασμένα στη δύναμη της διαθήκης του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας σήμερα από ότι όταν ήμουν παντρεμένη. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για εκείνους που έλκονται από το ίδιο φύλο. Η καταστροφή δεν είναι η μόνη επιλογή, δεν μπορεί να είναι. Τα παιδιά μας αξίζουν πολύ καλύτερα από εμάς.

Σας παρακαλώ και σας καλώ να υπερασπιστείτε το γάμο όπως είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Πρέπει να σταθούμε για το γάμο-και για τις πολύτιμες ζωές που ο γάμος δημιουργεί!

*Η Janna Darnelle είναι μητέρα, συγγραφέας και υπέρμαχη για την υπεράσπιση του γάμου μεταξύ αντρών και γυναικών ενώ συμβουλεύει όσους είναι μέλη οικογενειών που έχουν επηρεαστεί από την ομοφυλοφιλία.

Πηγή: thepublicdiscourse.com
Το διαβάσαμε στο http://www.babyads.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα