Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΒookspot - σταθμός στην ανταλλαγή βιβλίων Μια βιβλιοθήκη στο μετρό

Βookspot – σταθμός στην ανταλλαγή βιβλίων Μια βιβλιοθήκη στο μετρό

To λες και installation… Το λες και ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη…  Είναι το book spot. Ένας πραγματικός σταθμός στην ανταλλαγή βιβλίων. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μια πρωτότυπη κατασκευή που μιμείται το τρισδιάστατο σύμβολο που προσδιορίζει τη θέση κάποιου σημείου στον χάρτη (spot) με χώρους-ράφια που φιλοξενούν βιβλία (book)!

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της βιβλιοθήκης έγινε από τη δημιουργική ομάδα τωνΧριστίνα Αραμπατζή,Μαρίνα Βαρβαρή, Σοφία Ζυγούρη καιΑναστάσιο Τσομπανούδη, αποφοίτους της ειδικότητας «Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων» του Δ.ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου. [Μπράβο τους!] Στόχος είναι η ανταλλαγή. Το μήνυμα είναι γραμμένο στη βάση του bookspot: “Take one, leave one”.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του μετρό. Η συλλογή βιβλίων θα ανανεώνεται καθημερινά και το απόθεμα θα βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών. Το Bookspot είναι μια συνεργασία της  ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Το πρώτο Bookspotβρίσκεται ήδη στο σταθμό του μετρό Άγιος Δημήτριος (κόκκινη γραμμή) δίνοντας τη δυνατότητα  στους επιβάτες να μοιραστούν τα παλιά τους βιβλία και να ανακαλύψουν νέα.

https://www.youtube.com/watch?v=uRl2ISRfsdc

Γιατί όχι; Αν έχεις διαδρομή μπροστά σου, παίρνεις το βιβλίο που σου αρέσει το πρωί ξεκινώντας και το επιστρέφεις όταν το τελειώσεις…Κάποια στιγμή, φέρνεις και τα βιβλία που σου πιάνουν τόπο στη βιβλιοθήκη…

Και πού ξέρεις; Μπορεί το bookspot να είναι η αφετηρία… Bγαίνοντας από το μετρό να βρεις κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον για διάβασμα…Καλή ανάγνωση!

Ιφιγένεια Κοντού

Πηγή:tvxs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα