Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΠΑΙΔΕΙΑ 2.080 σχολεία αιτήθηκαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 2.080 σχολεία αιτήθηκαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τον δικό του οβολό σε δεκάδες μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επισιτιστικής ανασφάλειας προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής – ″Διατροφή″ του ινστιτούτου Prolepsis.

Όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο Κωστή Παλαμά, η χορηγεία του ΔΑΑ και συνδυασμό με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα εξασφαλίσει την καθημερινή σίτιση για τέσσερα σχολεία, στα οποία άνω του 65% των οικογενειών πλήττονται από ακραία φτώχεια.

Το Πρόγραμμα ″Διατροφή″ υλοποιείται φέτος ήδη σε 148 σχολεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Θράκης και Στερεάς Ελλάδας με 11.617 συνολικά μαθητές. Ωστόσο, από τις 2.080 αιτήσεις σχολείων από όλη την Ελλάδα, που έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο Πρόγραμμα τη χρονιά 2015 – 2016, αποδεικνύεται ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 16% των δημοσίων σχολείων της Ελλάδας και περίπου σε 260.000 μαθητές.

Το Ινστιτούτο Prolepsis υλοποιεί από το σχολικό έτος 2012 – 2013 το πρόγραμμα ″Διατροφή″ σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας μας, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη μεγάλου αριθμού ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιρειών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και υλοποιείται για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά, έχοντας διαθέσει από το 2012 συνολικά περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια γεύματα, σε 480 περίπου σχολεία και 80.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

«Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θεωρούμε χρέος μας τη συνεχή και διαχρονική στήριξη των τοπικών κοινωνιών, με δράσεις και προγράμματα ουσιαστικής αξίας. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το αεροδρόμιο στέκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών» σημείωσε εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ΔΑΑ.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Ιατρικής και πρόεδρος του ινστιτούτου Prolepsis σημείωσε ότι «συνέργειες μεταξύ ιδρυμάτων, εταιρειών και ανθρωπιστικών οργανώσεων σε συνδυασμό με την ηθική έστω στήριξη της πολιτείας αποτελούν αυτή τη στιγμή τον πιο ασφαλή δρόμο για να αντιμετωπιστεί η φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και να διασφαλιστεί η πνευματική και σωματική υγεία των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε η εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο του προγράμματος ″Διατροφή″, η οποία προσκαλεί πολίτες, φορείς και εταιρείες να ενισχύσουν την επισιτιστική βοήθεια σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διπλασιάζει κάθε προσφορά με στόχο να προσφερθούν γεύματα σε ακόμη περισσότερους μαθητές. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση http://www.diatrofi.prolepsis.gr/

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα