Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΔιαδικασία αναγνώρισης παιδιού εκτός γάμου

Διαδικασία αναγνώρισης παιδιού εκτός γάμου

«Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω για την αναγνώριση του παιδιού εκτός γάμου. Η διαδικασία γίνεται μετά τον τοκετό; Τι θα χρειαστεί να κάνω; Δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά για την αναγνώριση. Είναι επιλογή και των δυο να γίνει εκτός γάμου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη, από τη Δικηγορική εταιρία «A Law firm»

Η διαδικασία αναγνώρισης τέκνου γεννημένου εκτός γάμου με συμβολαιογραφική πράξη μπορεί να γίνει από την πρώτη ημέρα γέννησης του παιδιού.

Ωστόσο προκειμένου να αποφεύγονται διάφορα θέματα που αφορούν στα στοιχεία με τα οποία δηλώνεται το παιδί στο μαιευτήριο και στο ληξιαρχείο, η αναγνώρισή του μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια που αυτό κυοφορείται.

Η αναγνώριση του κυοφορούμενου γίνεται και αυτή ενώπιον συμβολαιογράφου και δεν αντικαθιστά νομικά την πράξη της εκούσιας αναγνώρισης τέκνου γεννημένου εκτός γάμου η οποία γίνεται μετά τη γέννηση του παιδιού.

Διευκολύνει όμως τα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα που προκύπτουν μετά τη γέννησή του και με αυτό τον τρόπο το παιδί δηλώνεται τόσο στο μαιευτήριο όσο και στο Ληξιαρχείο με το επώνυμο και τα στοιχεία που ήδη έχει αποδεχθεί συμβολαιογραφικά ο πατέρας του παιδιού.

 

Μετά τον τοκετό σε κάθε περίπτωση πρέπει να επακολουθήσει η πράξη της εκούσιας αναγνώρισης τέκνου πάλι ενώπιον συμβολαιογράφου, ώστε να χωρέσουν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες έννομες συνέπειες της αναγνώρισης.

Δικηγορική εταιρία «A Law firm»
Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη
Δικηγόρος
Πατρ. Ιωακείμ 8,
Αθήνα 10674
Τηλ: +30 210 7236050
Fax: +30 210 7236052
Email:s.vlachou@alawfirm.gr
Web: http://www.alawfirm.gr

Η κυρία Σοφία Βλάχου Ζουνέλη, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.

 

Πηγή:singleparent

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα