Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΠαιδί και σκύλος στο σπίτι. Δείτε τα οφέλη!

Παιδί και σκύλος στο σπίτι. Δείτε τα οφέλη!

Ο σκύλος είναι ένα έξυπνο και φιλικό ζωάκι, για αυτόν τον λόγο αλλά και για πολλούς ακόμη μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός φίλος με το παιδί σας.

  • Αρχικά, ένα παιδί το οποίο μεγαλώνει με σκύλο μαθαίνει να αγαπάει και να εκτιμάει τα ζωάκια χωρίς να θέλει να τα ταλαιπωρεί και να τα βασανίζει.
  • Σύμφωνα με έρευνες η επαφή των παιδιών με σκυλί ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού στο να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μολύνσεις. Ακόμη, η επαφή αυτή βοηθάει το παιδί κατά 50% να μην αποκτήσει αλλεργίες.
  • Ένας σκύλος βοηθάει τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνα άτομα καθώς μαθαίνουν να του βάζουν τροφή, να τον κάνουν μπάνιο για να το κρατάνε υγειή και καθαρό αλλά όλα αυτά σύμφωνα με την καθοδήγηση και τον έλεγχο του γονέα.
  • Όταν το παιδί μεγαλώνει μαζί με ένα σκύλο, μαθαίνει να εκφράζει την αγάπη του, δένεται συναισθηματικά, γίνεται συμπονετικό, αφοσιώνεται και μοιράζεται. Ουσιαστικά, ενισχύονται στο χαρακτήρα του τα συστατικά της αληθινής σχέσης και φιλίας, γίνεται πιο δοτικό και γενικότερα μαθαίνει να βοηθά τους αδύναμους.
  • Ο σκύλος αποτελεί ευχάριστη παρέα για τα παιδιά καθώς τα ακούει αλλά δεν τα κρίνει και έτσι ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους.
  • Όταν λείπει ο γονέας από το σπίτι τα παιδιά δεν νοιώθουν άγχος αλλά σιγουριά μαζί με τον σκύλο γιατί αυτός λειτουργεί προστατευτικά.
  • Τέλος, αν έχετε παιδί που είναι αυτιστικό, ανάπηρο ή με προβλήματα ακοής και όρασης τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βοηθάνε την καθημερινότητα αυτού του παιδιού κάνοντας την να φαίνεται ευχάριστη και απλή.

Ελένη Μοσχοπούλου για το babyradio.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα