Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΠαγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου Η 15η Φεβρουαρίου ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ...

Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου Η 15η Φεβρουαρίου ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Δωρεά Μυελού των Οστών

Ενας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρωπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.

ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ (ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ’

Μπορείς να σώσεις μία ζωή!

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Τι είναι Μυελός των Οστών;

Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων.

Κατάλληλος δότης Αιμοποιητικών Κυττάρων

Πως θα βρεθεί συμβατός δότης με τον ασθενή;

Καταγραφή Αιμοποιητικών Κυττάρων

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Ποιός μπορεί να γίνει δότης;

Τι θα γίνει αν ένας εθελοντής βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή;

Πως γίνεται η λήψη του μοσχεύματος;

Η δωρεά προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων είναι ανώνυμη.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Για μυελό των οστών μπορείτε να απευθύνεστε στα κέντρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Στη Αθήνα

Στην Θεσσαλονίκη

Στην Λάρισα

Στην Πάτρα

Για την Ελληνική περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η καταγραφή των εθελοντών δοτών γίνεται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων της περιοχής τους. Οι αιμοδοσίες, μετά από επικοινωνία με τα ανωτέρω εργαστήρια, ορίζουν με ποιο εργαστήριο θα έχουν συνεργασία και θα αποστέλλουν τα ληφθέντα δείγματα για τυποποίηση. Καλό είναι οι εθελοντές δότες που απευθύνονται στις αιμοδοσίες να πληροφορούνται σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το δείγμα τους και συνεπώς σε ποιό κέντρο δοτών θα ανήκουν. Όλοι οι εθελοντές δότες οφείλουν να αναφέρουν στο κέντρο δοτών στο οποίο ανήκουν οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ανεύρεση τους, σε περίπτωση που βρεθούν συμβατοί με κάποιον ασθενή

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα