Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΠώς πρέπει οι παππούδες να χειρίζονται το διαζύγιο των παιδιών τους!

Πώς πρέπει οι παππούδες να χειρίζονται το διαζύγιο των παιδιών τους!

Η περίπτωσή μου, το δικό μου διαζύγιο, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται συμβουλές για το θέμα του διαζυγίου, είτε είναι παντρεμένοι είτε διαζευγμένοι: Οι παππούδες και οι γιαγιάδες!

Αναφέρομαι στις μαμάδες και τους μπαμπάδες των παιδιών που πήραν ή παίρνουν διαζύγιο  και οι οποίοι έχουν εγγόνια. Μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στο διαζύγιο, κάποιες φορές χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Σκέψου το λίγο. Πήρες διαζύγιο. Έχεις την καλύτερη σχέση με τους γονείς του/της πρώην σου; Μάλλον όχι. ΑΛΛΑ, τα πεθερικά σου θέλουν ακόμα να έρχονται σε εκδηλώσεις που αφορούν τα παιδιά σου, όπως εκδηλώσεις του σχολείου, γενέθλια, κτλ οπότε πρέπει να τους βλέπεις περιστασιακά.

Και εδώ είναι που μπαίνει η συμβουλή διαζυγίου για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Ας πούμε ότι η νύφη σου απάτησε τον γιο σου και τον άφησε για κάποιον άλλο άνδρα. Τώρα είναι διαζευγμένοι. Προφανώς δεν την συμπαθείς τόσο πια. ‘Η, ας πούμε ότι ο γιος σου την άφησε, αλλά δεν σου άρεσε ο τρόπος που εκείνη συμπεριφέρθηκε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου οπότε δεν μπορείς ούτε να την κοιτάξεις χωρίς να νιώθεις αηδία.

Οπότε, όταν τη δεις σε μια εκδήλωση της εγγονής ή του εγγονού σου, έχεις κάποιες επιλογές:

  1. Να την αγνοήσεις εντελώς και να μην την κοιτάξεις καν.
  2. Να ξεσπάσεις και να της πεις πως αισθάνεσαι.
  3. Να είσαι μέσα στην γλύκα και το ψέμα.
  4. Να φερθείς με ευγένεια και να πεις απλά ένα γεια.

Παρακάτω θα βρείς όλους τους λόγους για να επιλέξεις το #4:

  1. Σκέψου τα εγγόνια σου! Πρώτα απόλα. Σε παρακολουθούν με προσοχή. Εάν είσαι αγενής στη μητέρα ή τον πατέρα τους τα ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ. Δεν μπορούν καν να απολαύσουν την συγκέντρωση επειδή τα τρώει η έννοια για τον γονιό τους ή για εσένα για το εάν είστε αναστατωμένοι. Εάν είσαι αγενής ή αγνοείς τη μητέρα ή τον πατέρα των εγγονιών σου είσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εγωιστής σαν άνθρωπος και νοιάζεσαι μόνο για τον δικό σου θυμό και τα δικά σου συναισθήματα παρά για το καλό των εγγονιών σου. Άλλες πιθανότητες που υπάρχουν: Είσαι γενικά ένας θυμωμένος άνθρωπος ή δεν είσαι ευτυχισμένος/ευτυχισμένη με τον εαυτό σου. Ή, εάν είσαι διαζευγμένος, ίσως βγάζεις τον θυμό από το δικό σου διαζύγιο στον/στην πρώην νύφη/γαμπρό σου.
  2. Ο γιος σου ή η κόρη σου θ’ ακολουθήσουν το παράδειγμα σου. Ξέρεις πως τα παιδιά μιμούνται ότι κάνουν οι γονείς τους; Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν είναι ενήλικες. Όσο και να μεγαλώσουμε, τείνουμε να μιμούμαστε τους γονείς μας ακόμα και ασυνείδητα. Οπότε αν είσαι αγενής στον/στην πρώην γαμπρό ή νύφη σου, τότε και ο γιος ή η κόρη σου θα ακολουθήσουν το παράδειγμα σου και θα φερθούν με παρόμοιο τρόπο. Δεν υπάρχει αρκετός θυμός μεταξύ τους; Χρειάζεται να έχουν και την αγένεια σου για να αποκτήσουν την εντύπωση ότι το να φερθούν άσχημα στον/στην πρώην είναι το σωστό; Και πάλι, ποιος υποφέρει; Τα αγαπημένα σου εγγόνια επειδή είσαι τόσο επικεντρωμένος/η στο να πληγώσεις τον πρώην γαμπρό σου ή την πρώην νύφη σου που θυσιάζεις τα εγγόνια σου.

Να μερικές συμβουλές για τις διαζευγμένες και τους διαζευγμένους. ΠΕΙΤΕ στους γονείς σας να είναι πιο ευγενικοί απέναντι στους πρώην!! Θα σας ακούσουν!

Κάτι που θα μπορούσες να πεις και θα ήταν καλό για τα παιδιά σου είναι: “Μαμά/Μπαμπά, ξέρω ότι με προστατεύεις αλλά σε παρακαλώ να είσαι πιο ευγενικός/ή μπροστά στα παιδιά. Ξέρω ότι δεν τον/τη συμπαθείς. Ούτε και εγώ τον/τη συμπαθώ. Αλλά για χάρη των παιδιών μπορείς απλά να πεις ένα γεια και να είσαι έστω τυπικός/ή; Θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα και για τα παιδιά μου».

Έχω την ελάχιστη κατανόηση για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που συμπεριφέρονται άσχημα στον/στην πρώην σύζυγο του παιδιού τους μπροστά στα εγγόνια τους και το έχω βιώσει προσωπικά. Με αηδιάζει, καθώς πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς παράλογη και εγωιστική. Βλέπω το ύφος στα πρόσωπα των παιδιών μου και πραγματικά αρρωσταίνω.

Καταλαβαίνω ότι στην αρχή του διαζυγίου τα πράγματα είναι δύσκολα. Αλλά εγώ αναφέρομαι στα χρόνια μετά, που κάποιοι παππούδες και γιαγιάδες ακόμα και αν έχει περάσει πολύς καιρός δεν μπορούν να αφήσουν τα περασμένα να είναι περασμένα και να είναι ευγενικοί και κόσμιοι. Πολλές φορές ο γιος ΤΟΥΣ είναι εκείνος που εγκατέλειψε τη γυναίκα του, ή η κόρη ΤΟΥΣ που άφησε τον άνδρα της και είναι απλά κακοί με τον/την πρώην λόγω όλων των αρνητικών πραγμάτων που ακούν από τον γιο ή την κόρη τους.

Είναι σαν να νομίζουν ότι κερδίζουν πόντους με τον γιο τους ή την κόρη τους εάν είναι κακοί με τον/την πρώην, κάτι που είναι χαζό. Γι’αυτό και ΕΣΥ (ο διαζευγμένος) πρέπει να συνετίσεις τους γονείς σου.

Εγώ λέω στα πεθερικά που δεν είναι ευγενικά απέναντι στον/στην πρώην του παιδιού τους: Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορώ σχεδόν να εγγυηθώ ότι αν πεις ένα γεια την επόμενη φορά που θα τον/την δεις σε κάποια συγκέντρωση ή γιορτή του εγγονού σου, θα σου το ανταποδώσει. Και θα δεις ότι τα πρόσωπα των εγγονιών σου θα είναι γεμάτα ανακούφιση και ευτυχία. Αυτό δεν είναι που θέλουμε όλοι; Ή είναι μεγαλύτερη η ικανοποίηση που παίρνεις εκφράζοντας τον θυμό σου; Η απόφαση είναι δική σου.

Πηγή: http://www.divorcedgirlsmiling.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα