Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΡύθμιση για τα δικαιώματα των οικιακών βοηθών ζητάει η Επιτροπή Γυναικών του...

Ρύθμιση για τα δικαιώματα των οικιακών βοηθών ζητάει η Επιτροπή Γυναικών του Ε.Κ.

Στην σημασία που έχει για την προστασία των δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας επισημαίνει η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την σχετική έκθεση που ψήφισε η Επιτροπή Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή, σημειώνει επίσης ότι με μια τέτοια ρύθμιση “θα μπορέσουμε να περιορίσουμε και το trafficking των γυναικών και την κακοποίηση των γυναικών”.

Η έκθεση θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του Απριλίου.

“Είναι μια έκθεση πρωτοβουλίας της επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των φύλων του ΕΚ για ένα κλάδο που καλύπτει 2,5 εκ. εργαζόμενες και εργαζόμενους στην Ευρώπη και 52 εκατομμύρια παγκοσμίως. Κι αυτός ο αριθμός αφορά τα επίσημα στοιχεία. Αν αναλογιστούμε την αδήλωτη εργασία αλλά και εκείνους που ζουν στην Ευρώπη χωρίς άδεια εργασίας, θα διαπιστώσουμε ότι τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα. Για αυτό χρειάζεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλία και να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να λάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας”, τονίζει η κ. Κουνέβα, εξηγώντας την έκταση και τις προεκτάσεις του συγκεκριμένου θέματος: “Το 83% των οικιακών εργαζομένων σε όλο τον κόσμο είναι γυναίκες. Μεγάλο ποσοστό αυτών των γυναικών είναι μετανάστριες. Αν ρυθμιστεί αυτό το επάγγελμα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε και το trafficking των γυναικών και την κακοποίηση που υφιάτανται αναζητώντας εργασία σε μια ξένη χώρα”.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα