Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΠΑΙΔΕΙΑ Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα Περάματος"

ΠΑΙΔΕΙΑ Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα Περάματος”

Ξεκίνησε σήμερα το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα Περάματος» και στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν εγκύκλιοι για την υλοποίησή του. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός διδακτικού ωραρίου πρόγραμμα σίτισης  για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Περάματος.

Οι στόχοι του πιλοτικού Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι αφενός να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού και αφετέρου να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπούν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως να δραστηριοποιηθεί και να συνεργαστεί αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Η δράση αφορά το σύνολο των  Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Περάματος, εννέα (9) τον αριθμό και καλύπτει το σύνολο των μαθητών  που φοιτούν σε αυτά.

Κριτήριο για την επιλογή των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Περάματος, αποτέλεσαν τα πρόσφατα στοιχεία των Προγραμμάτων ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτυπώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές επιβαρύνσεις της συγκεκριμένης περιοχής.

Η πρώτη φάση υλοποίησης του πιλοτικού Προγράμματος ολοκληρώνεται με τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα την 14η Ιουνίου 2016. Παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το Πρόγραμμα να συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017.

Το πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του πιλοτικού Προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει και από επιλεγμένους προμηθευτές που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής.

Η βούληση είναι να ενταχθούν και άλλες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που έχουν τεθεί στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Σήμερα 19 Φεβρουαρίου θα προσφερθούν τα σχολικά γεύματα στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό και στο Ολοήμερο Δημοτικό Νέου Ικονίου και από την επόμενη εβδομάδα θα εντάσσονται δύο σχολεία την ημέρα, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ενταχθεί το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων του Περάματος.

Οδηγίες ως προς την εφαρμογή του προγράμματος

Εγκύκλιος

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα