Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΤελικά συμμετέχετε ή ελέγχετε την ζωή των παιδιών σας;

Τελικά συμμετέχετε ή ελέγχετε την ζωή των παιδιών σας;

Ένα παιδί είτε το παραδέχεται είτε όχι,  πρέπει να φοβάται το σκοτάδι.

Όλα τα παιδιά έχουν ζητήσει από τους γονείς κάποια στιγμή να κοιμηθούν στο δωμάτιό τους επειδή φοβούνται τα «τέρατα» κάτω από το κρεβάτι τους.

Σαν ενήλικες οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε την αβεβαιότητα που μας δίνει το σκοτάδι. Η αβεβαιότητα θα είναι πάντα εκεί επειδή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Δεν μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από το να πέσεις μέσα στο σκοτάδι και να χτυπήσεις όσο προσεκτικός και να είσαι.

Σαν γονείς ανησυχούμε που δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον των παιδιών μας.Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.Θα βρούνε ανθρώπους που εμπιστεύονται;Θα υπερασπίζονται τις απόψεις τους και τα πιστεύω τους; Θα κάνουν σχέσεις με σωστούς ανθρώπους;

Όμως υπάρχει σκοτάδι από το οποίο πρέπει να προστατέψω το παιδί μου. Το σκοτάδι της αβεβαιότητας του μέλλοντος. Πώς θα προστατέψω το παιδί μου αφού δεν μπορώ να δω αυτό που έρχεται;Δεν έχω τον έλεγχο.

Δεν έχω τον έλεγχο επειδή  δεν γίνεται να ελέγχω το παιδί μου πάντα. Ο Θεός είναι υπεύθυνος για όλα τα υπόλοιπα. Η δουλειά μου σαν γονιός είναι να συμμετέχω.Δεν μπορούμε να ελέγχουμε το μέλλον των παιδιών μας αλλά μπορούμε να συμμετέχουμε στο μέλλον τους.

Η δουλειά μου είναι να  στέκομαι δίπλα στο παιδί μου ρίχνοντας φως στο μονοπάτι τη ζωής τους. Το φως αυτό θα τους καθοδηγήσει στην ζωή τους και θα τους δείξει τον σωστό δρόμο.

Θα ρίξετε φως στο μονοπάτι της ζωής τους χωρίς να ελέγχετε τα πάντα στην ζωής τους κάπως έτσι:

Βρείτε τους σωστούς ανθρώπους που περιβάλλουν τα παιδιά σας. Όλοι χρειάζονται έναν σωστό μέντορα και εσείς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας.

Δώστε στα παιδιά σας έξυπνες ευκαιρίες. Βρείτε τα σωστά ενδιαφέροντα, ομαδικές δραστηριότητες, ομάδες εθελοντισμού έτσι ώστε να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ζωή αλλά και για τις κοινωνικές σχέσεις.

Η χαρά του ανθρώπου δεν καθορίζεται μόνο από βαθμούς και επαίνους. Καθοδηγήστε το παιδί σας προκειμένου να έχει σωστή σχέση με την οικογένειά σας, τους φίλους σας και τον Θεό.Πρέπει να μάθουν να αγαπάνε το παρελθόν , το παρόν και την μελλοντική χαρά.

Τέλος να θυμάστε πως θα έρθει η στιγμή που το παιδί σας θα απορρίπτει το φως που δίνετε. Για αυτό ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας και τις καταστάσεις μείνετε ένα βήμα πίσω και αφήστε το παιδί σας να αντιμετωπίζει το σκοτάδι σιγά σιγά.

 Πηγή: babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα