Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικά«Η ΖΩΗ μας είναι δώρο Θεού»

«Η ΖΩΗ μας είναι δώρο Θεού»

Στις 13 Φεβρουαρίου 2016 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου πραγματοποιήθηκε στο Ι.Τ.Η.Π. από το Σύλλογο Γυναικών Τήνου και το Ναυτικό Όμιλο Τήνου, διάλεξη με θέμα  ‘’ Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων Μυελού των Οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς”.

Ήταν μια πετυχημένη, ουσιαστική και πολύ ανθρώπινη εκδήλωση. Η προσέλευση των  συμπολιτών μας ήταν συγκινητική. Οι ομιλητές από την Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κ. Στέλιος Γραφάκος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας, Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν.Π. Αθηνών ‘’Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’’, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ανωτέρω Συλλόγου, η κα.  Ιωάννα Βαρελά Βιολόγος και η κα. Παναγιώτα Καραφυλλίδου, Κοινωνική Λειτουργός της ανωτέρω Τράπεζας, παρέθεσαν τις γνώσεις τους και εξήγησαν το πόσο εύκολο  και ανώδυνο είναι να προσφέρεις μόσχευμα προκειμένου να δώσεις ζωή σε ένα συνάνθρωπο, ο οποίος αν δεν βοηθηθεί είναι καταδικασμένος σε θάνατο και αυτός μπορεί να είναι ένα νεογέννητο έως ένας ενήλικας.

Τα παραδείγματα ήταν συγκλονιστικά. Λίγοι ήταν αυτοί  στην αίθουσα που μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους ακούγοντας ανθρώπινες ιστορίες. Ιστορίες γεμάτες συναισθήματα μεταξύ δοτών μοσχεύματος και ληπτών-ασθενών. Η εικόνα ενός πάσχοντος βρέφους  από λευχαιμία  και η μεταμόρφωσή του σε λίγα χρόνια, μετά τη λήψη του μοσχεύματος έως και την πλήρη ίαση του, σε μια πανέμορφη κοπέλα, ήταν εκπληκτική. Η παρότρυνση όλων των ανωτέρω επιστημόνων ήταν  να δώσουμε  δείγμα για την Τράπεζα δοτών Μυελού των Οστών, να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ, να δώσουμε ΖΩΗ στους πάσχοντες συνανθρώπους μας που περιμένουν αγωνιωδώς συμβατό δότη για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ΖΗΣΟΥΝ .

Εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν παρουσιάστηκαν 114 συμπολίτες μας, νέοι άνθρωποι κάτω των 45 ετών, που συνειδητοποιημένα αφού έμαθαν την διαδικασία της μεταμόσχευσης έδωσαν δείγμα για την συγκεκριμένη Τράπεζα, μιμούμενοι την συμπολίτισσα μας που  δίδοντας μόσχευμα έδωσε ζωή σ’   ένα καταδικασμένο παιδάκι 7 ετών. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι για μας Φωτεινό Παράδειγμα Ανθρώπου και Μάνας και  την ευχαριστούμε θερμώς. Είμαστε δε υπερήφανοι που ζει ανάμεσα μας.Από τα ανωτέρω φαίνεται το πόσο ευαισθητοποιημένη είναι η κοινωνία μας.

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, τους ομιλητές, τους φορείς και επαγγελματίες του νησιού  που μας στήριξαν, εκείνους που έδωσαν το παρόν στην πρόσκληση μας και  περισσότερο, αυτούς που χωρίς δισταγμό έδωσαν δείγμα ώστε να εγγραφούν στην Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Αυτό το ταξίδι ανθρωπιάς που ξεκινήσαμε στης 13 -2-2016 δεν τελείωσε εκεί …συνεχίζουμε με πολύ δύναμη  τη δράση μας, για ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας, και σας ενημερώνουμε, ότι όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής δότης  Μυελού των Οστών  μπορεί να απευθυνθεί στην κα. Αγγελική Μαλλιάρη στο τηλ. 6937242007 καθώς και στην Παιδίατρο κα. Ελένη Μουρατίδου στο τηλ 6945779752 (κατόπιν συνεννόησης).

Το νησί μας θα πρέπει και εδώ να βγει μπροστά με μεγάλο αριθμό εθελοντών δοτών  ενισχύοντας έτσι την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ‘’Όραμα Ελπίδας‘’. Για το λόγο αυτό παροτρύνουμε και όλους όσους ζουν έκτος Τήνου να επισκεφθούν το «Όραμα Ελπίδας» και να εγγραφούν εθελοντές δότες (τηλ 210-7775615-6).

Η ΖΩΗ μας είναι δώρο Θεού, γι’  αυτό είναι πολύτιμη, το να μπορείς να δώσεις ζωή στον συνάνθρωπο είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου.

Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή!!!

Για το Δ.Σ του Ν.Ο.Τ                                Για το Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Ο Πρόεδρος: Αλοίμονος Αντ.                             Η Πρόεδρος: Αμοιραλή Μαρία

Η Γεν. Γραμματέας: Δενεκαρία Μαρία

Πηγή:http://cyclades24

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα