Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικά«Τα παιδιά σώζουν ζωές» στα Τρίκαλα

«Τα παιδιά σώζουν ζωές» στα Τρίκαλα

Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ώστε να μάθουν πώς να δράσουν αν ξαφνικά κάποιος καταρρεύσει. Εστιάζεται σε βασικές και σωτήριες για τη ζωή γνώσεις και δεξιότητες, που μπορεί να βοηθήσουν το θύμα να κρατηθεί στη ζωή μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (ασθενοφόρο).

Διοργανωτές είναι η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Πρόκειται για το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση για μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, με τίτλο «Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – Τα παιδιά σώζουν ζωές».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως γίνεται γνωστό, ακολουθεί την πρόσφατη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εκπαίδευση των μαθητών στην ΚΑΡΠΑ, από την ηλικία 12 ετών ή και νωρίτερα, για 2 ώρες το χρόνο, σ’ όλο τον κόσμο.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι δύο ώρες και περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση, με χρήση ειδικών εκπαιδευτικών προπλασμάτων και ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

H εκπαίδευση, επισημαίνεται ακόμα σε σχετική ανακοίνωση, θα γίνει από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, ενώ θα συμμετέχουν υποστηρικτικά φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από κατάλληλη επιμόρφωση και θα είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης 2015.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά συμμετέχουν τα: 1ο, 2ο, 9ο, 13ο, 28ο, 33ο Δημοτικά Σχολεία Τρικάλων. Ευελπιστούμε, σημειώνεται από τους υπεύθυνους, ότι σιγά-σιγά το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία, καθώς έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και έχει ήδη αγκαλιαστεί θετικά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για τη ΣΕΦΑΑ, συντονιστής είναι ο κ. Νικόλαος Διγγελίδης Αναπληρωτής Καθηγητής και την ΕΕΕΠΦ, συντονίστρια είναι η κα Ελένη Πολύζου, αναισθησιολόγος Γ.Ν. Τρικάλων.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα