Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΈνας κοινωνικός ξενώνας για ευάλωτους στην Αθήνα

Ένας κοινωνικός ξενώνας για ευάλωτους στην Αθήνα

Ο δυναμικότητας 60 κλινών Κοινωνικός Ξενώνας «MdM Solidarity House for All» της οδού Δεληγιάννη στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζεται από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Στεγάζεται σε ένα χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως ξενοδοχείο. Σήμερα, το κτήριο αυτό ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως, και προσφέρει ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοινής συνάθροισης, χώρο απασχόλησης των παιδιών, ενώ είναι εξοπλισμένος με λουτήρες σε κάθε δωμάτιο, ιματιοθήκες, πλυντήρια, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας της οργάνωσης Νάνσυ Ρετινιώτη.

Στον ξενώνα μπορούν να φιλοξενηθούν οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές, αλλά και πολυμελείς, όπως και πυρηνικές, άνθρωποι υπό την απειλή έξωσης, που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, με προβλήματα υγείας κλπ εξηγεί η κ. Ρετινιώτη. Η λειτουργία του “σπιτιού” φιλοδοξεί να φέρει κάτω από την ίδια στέγη οικογένειες, φοιτητές, πρόσφυγες, μετανάστες, αστέγους και όλους τους κατοίκους της πόλης που πλήττονται περισσότερο, προσθέτει.

“Δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή ευάλωτων ομάδων ούτε για την Αθήνα, ούτε για την υπόλοιπη Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα γενικότερα. Κάθε οργάνωση έχει το δικό της αριθμό επωφελούμενων. Οι αριθμοί από τα συσσίτια των δήμων ή από το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, υπάρχει αρκετός κόσμος που ζει χωρίς ρεύμα, νερό ή αντιμετωπίζει προβλήματα στέγης και δεν εμφανίζεται σε καταλόγους”, επισημαίνει η κ. Ρετινιώτη.

Στόχος του “σπιτιού” είναι οι άνθρωποι που μένουν εκεί να συνεργάζονται με την κοινωνική υπηρεσία του φορέα, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία, όχι να μένουν χρόνια κάπου χωρίς κινητοποίηση, υπογραμμίζει η κ. Ρετινιώτη. Ανάλογα με την περίπτωση του καθένα, παρέχεται κοινωνική, ιατρική, και, όπου χρειάζεται, ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια στην εύρεση εργασίας μέσω αγγελιών, εταιρειών κλπ. “Ακολουθούμε ολιστική προσέγγιση, δηλαδή ασχολούμαστε με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια οικογένεια ή μια γυναίκα”, λέει η κ. Ρετινιώτη.

Παράλληλα, οι Γιατροί του Κόσμου λειτουργούν στην Ακαδημία Πλάτωνος το Υπνωτήριο Αστέγων, δυναμικότητας 50 κλινών, τον Ξενώνα για τους Αιτούντες ‘Ασυλο στην οδό Σαπφούς, χωρητικότητας 70 κλινών, και τα Ανοιχτά Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα, στο Πέραμα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα