Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΔΗΜΟΣΙΟ Ενταξη του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στο ΕΣΠΑ επιδιώκει ο δήμος Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣΙΟ Ενταξη του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στο ΕΣΠΑ επιδιώκει ο δήμος Κομοτηνής

Την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που θα οδηγήσει στην παράταση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, μετά από έκτακτη συνδερίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020 για την ένταξη της πρότασης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας», καθώς και την προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στα πλαίσια της πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας».

Παράλληλα, ανανέωσε τις συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έτους 2016 για τις ανάγκες υλοποίησης του ανωτέρω ευρωπαϊκού προγράμματος, ενώ ενέκρινε και την παράταση της προθεσμίας εργασιών φύλαξης και σίτισης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, οι συμβάσεις αυτές έχουν ουσιαστικά το ίδιο αντικείμενο με τις προηγούμενες, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία της δομής αυτής στην πόλη, η οποία μέχρι στιγμής έχει στεφτεί από μεγάλη επιτυχία, με σημαντικά ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα.

Ο «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο και παρέχει στις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν, τόσο τα προβλήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη συνθήκη όσο και τις τραυματικές τους εμπειρίες.

Εδώ και δύο χρόνια, ο ξενώνας λειτουργεί σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 20 άτομα και οι εγκαταστάσεις διαθέτουν 6 δίκλινα δωμάτια, ένα τετράκλινο, ένα δίκλινο δωμάτιο ΑΜΕΑ, χώρο ψυχαγωγίας και βοηθητικούς χώρους. Η παραμονή κάθε γυναίκας μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες με δυνατότητα παράτασης εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Τα στελέχη της δομής υποδέχονται και προστατεύουν κάθε γυναίκα που έχει υποστεί μορφή βίας, όπως σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική καθώς και θύματα trafficking ανεξαρτήτως ηλικίας, θρησκείας και εθνικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον ξενώνα, τόσο σε παιδοψυχολόγο όσο και σε ψυχολόγο, θέσεις οι οποίες όμως θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα