Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΔιδυμότειχο: Την ίδρυση νηπιαγωγείου ζητά ο δήμος

Διδυμότειχο: Την ίδρυση νηπιαγωγείου ζητά ο δήμος

Την πρόταση ίδρυσης μονοθέσιου νηπιαγωγείου στον οικισμό του Ασπρονερίου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου.

Το νηπιαγωγείο Ασπρονερίου καταργήθηκε από τις 1/9/2011 καθώς το διδακτικό έτος 2009-2010 φοιτούσαν µόνο τέσσερα νήπια πρώτης ηλικίας και ένα νήπιο δεύτερης ηλικίας ενώ κατά το διδακτικό έτος 2010-2011 είχε ανασταλεί η λειτουργία του αφού ο αριθµός των εγγεγραµµένων νηπίων ήταν λιγότερος από πέντε.

Με νεώτερη απόφαση το νηπιαγωγείο λειτουργεί ως παράρτηµα του νηπιαγωγείου Μεταξάδων καθώς υποβλήθηκαν 10 αιτήσεις γονέων για τη φοίτηση των παιδιών τους, ενώ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν σε αυτό επτά νήπια πρώτης ηλικίας και τέσσερα νήπια δεύτερης ηλικίας και σύµφωνα µε διαβεβαιώσεις του Συλλόγου Γονέων Ασπρονερίου προβλέπεται η φοίτηση ενός σταθερού αριθµού νηπίων για τα επόμενα έτη.

Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίος είχε ζητήσει σχετικές γνωμοδοτήσεις από τους δήμους σχετικά µε τις μεταβολές σχολικών μονάδων α΄βάθµιας και β΄βάθµιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στη ζώνη ευθύνης τους . Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του προς ίδρυση Νηπιαγωγείου, από την κατανομή των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων του τοπικού δήμου ενώ επιπλέον δεν προτείνεται ίδρυση, κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών µονάδων.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα