Είναι πιο εύκολο το συναινετικό ή το αυτόματο διαζύγιο;

1150

Ερώτηση
«Είμαι σε διάσταση από το καλοκαίρι του 2008.Ο άντρας μου ζει με την παρ’ ολίγο κουμπάρα μου από το 2009 ,βεβαίως  και αυτός ήταν ο λόγος για τον όποιο χωρίσαμε.Έχω δυο παιδάκια ένα αγόρι που σήμερα είναι 10 χρονών και ένα κορίτσι στα 8. Είναι όλη μου η ζωή και ευτυχώς μετά από αρκετά χρόνια μπορώ να πω οτι έχω φτιάξει την ζωή μου τα έχω βρει με τον εαυτό μου έπιασα και δουλειά όταν χώρισα και όλα καλά. Η ερώτηση μου είναι αν πάω εγώ για διαζύγιο είναι πιο εύκολο και γρήγορο το συναινετικό ή το αυτόματο; Θέλει μάρτυρες για το αυτόματο; Επίσης αν θελήσω να φύγω 200 χιλιόμετρα μακριά ο πρώην σύζυγος μπορεί να με εμποδίσει;»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Μαρία Βρέττα

Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν, με  συναινετικό διαζύγιο μπορείτε να προχωρήσετε στην λύση του γάμου με το σύζυγό σας κατόπιν κοινής συμφωνίας. Στο συναινετικό διαζύγιο δεν χρειάζονται μάρτυρες. Από την άλλη μεριά το αυτόματο διαζύγιο είναι το διαζύγιο διετούς διάστασης.  Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να λύσει τον γάμο λόγω του αμάχητου τεκμηρίου της διάστασης  των συζύγων για μια διετία ,δηλαδή της φυσικής και ψυχικής απομάκρυνσης του ενός συζύγου από τον άλλο με την θέληση να μην έχουν πλέον κοινωνία βίου. Την συμπλήρωση της διετίας δεν εμποδίζουν οι μικρές διακοπές που γίνονται ως προσπάθεια αποκατάστασης των συζυγικών σχέσεων. Η αγωγή κατατίθεται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου.  Για την απόδειξη της διετούς διάστασης θα χρειαστεί να παραστεί κάποιος μάρτυρας που θα γνωρίζει την ύπαρξη αυτής.

Επίσης, εάν επιθυμείτε να μετακομίσετε και έχετε την επιμέλεια των τέκνων σας, είναι στην κρίση του δικαστηρίου να αποφανθεί εάν η απόσταση θα εμποδίζει το δικαίωμα επικοινωνίας του πρώην συζύγου σας με τα τέκνα του.

Μαρία Βρέττα
Δικηγόρος
26ης  Οκτωβρίου 10
ΤΚ 54627, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο : 2310 530160
Fax: 2310 530160
E-mail: [email protected]
Web : http://www.vrettalaw.gr/

Πηγή:singleparent

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.