ΠΑΡΑΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ;

1721

Και γιατί να μην μπορείς δηλαδή; θα σου πω, σντιστρέφοντας το ερώτημα. Ίσα ίσα που αποτελείς εξαίρεση, που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα: τη στιγμή που η πλειοψηφία των κοριτσιών εκεί έξω επιλέγει να κρέμεται κυριολεκτικά από τους άντρες του σπιτιού και των ζωών τους, γενικότερα, η ίδια, με την αποφασιστική και περήφανη στάση σου, απλά δείχνεις ότι και θες και μπορείς να μην έχεις ανάγκη κανένα

υποστυλωτικό στήριγμα. Απλά και μόνο γιατί είσαι αρκετά ικανή, να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και να τα βγάζεις πέρα, ακόμη και απέναντι σε κάθε επίδοξο αρσενικό που σε προσεγγίζει ως ο άρχοντας της φυλής.

Αυτό σημαίνει ότι τους κόβεις τα πόδια; Ότι τους τρομάζεις και απομακρύνεις; Ότι δεν σε προσεγγίζουν με τόσο αγνά, αλλά ανταγωνιστικά και μόνο συναισθήματα; Αυτό δηλώνει ότι η αγάπη απομακρύνεται με γοργές κινήσεις από τα πέριξ και ότι την διώχνεις; Με αυτές τις ερωτήσεις επιλέγεις να βομβαρδίσεις καθημερινά το κεφαλάκι σου, αν όχι δημιουργώντας, τουλάχιστον μεγαλοποιώντας αναίτια ένα ζήτημα εκ του μη όντος. Και η απάντηση περνά μέσα από τις εξής προτάσεις, εφόσον βέβαια θες να είσαι όσο πιο straight μπορείς, όπως το συνηθίζεις τουλάχιστον:

  • Το να επιζητάς δίπλα σου έναν εξίσου δυναμικό και ανεξάρτητο άντρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβιβάσεις τον εαυτό σου. Απλά και μόνο επειδή ο τελευταίος θα είναι αρκούντως ευφυής, ώστε να καταλάβει ότι έχει να κερδίσει και όχι να χάσει από την μείωση σου προς όφελος του υποτίθεται.
  • Το να προσπερνάς αδιάφορα όσους δεν πληρούν τα κριτήρια σου, ακόμη κι αν είναι πολλοί, όχι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαμηλώσεις τα standards σου. Το αντίθετο, σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις συγγνωστά να ψάχνεις, αφού μοιάζεις να γνωρίζεις ακριβώς προς τα που θέλεις να κινηθείς.
  • Το να δείχνεις που και που την ευάλωτη πλευρά σου δεν σε κάνει αδύναμη. Αντιθέτως, αποδεικνβύει το πόσο ειλικρινής και ανοιχτή είσαι απέναντι στον εαυτό σου, με τα συναισθήματα του.
  • Η αυτοπεποίθηση για το ποια είσαι δεν θα τον σταματήσει, ούτε παρεμποδίσει από το να ασκήσει το ρόλο του στη σχέση. Ίσα ίσα, θα τον κάνει ακόμη ενεργότερο εντός αυτής, αφού θα ξέρει ακριβώς που πρέπει να τοποθετηθεί.
  • Το να είσαι απόλυτα ανεξάρτητη δεν σημαίνει ότι θα απορρίπτεις και μαζικά ο,τιδήποτε έχει να σου δώει ή να σου παράσχει. Η υπερηφάνεια δεν είναι το ίδιο με την ξιπασιά, ούτε την ακαταδεξιά, που λένε και στο χωριό μου. Ατιθέτως, μέσω της γενναιοδωρίας, μαθαίνεις και το σωστό timing και την αξία της αποδοχής των πραγμάτων.
  • Η ισότητα που διεκδικείς, δεν σημαίνει ότι εκτείνεται και στα άκρα όρια, όπου ο πρώτος λόγος είναι δικός του και ο ρόλος ραμμένος και κομμένος στα μέτρα του. Το αντίθετο, οφείλεις να γνωρίζεις που πρέπει να του παραχωρήσεις το πάνω χέρι και που να διεκδικήσεις εσύ τα ηνία. Θέλει τέχνη, μαστοριά και κυρίως, γνώση και πίστη στον εαυτό σου. Δύσκολος συνδυασμός, αλλά χρυσοτόκος, εφόσον πετύχει…
  • Η υποστήριξη και η αγάπη απέναντι του δεν σημαίνει ότι μεταμορφώνεσαι σε παραπλήρωμα του. Ίσα ίσα, που εκδηλώνει ακόμη ευκρινέστερα τη θέση σου απέναντι στη σχέση σας, και την εμπιστοσύνη που τρέφεις για πάρτη του.
  • Το να δείξεις ότι τον χρειάζεσαι, επίσης δεν σε καθιστά εξαρτώμενη από κανέναν. Απλά, δείχνει ότι έχεις επίγνωση της κατάστασης, και ότι δεν φοβάσαι να αφεθείς στα χέρια του,στις περιστάσεις που πρέπει. Και δείγμα αυτογνωσίας, δηλαδή…

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έχεις συνδέσει την αγάπη με μία χρυσή αλυσίδα περασμένη στο πόδι σου, που σαν καναρίνι δεν σε αφήνει να πετάξεις, και σε κρατά δέσμια. Ίσως επειδή έχεις μάθει να λειτουργείς περισσότερο κατά μόνας, από ότι σε ομαδικό επίπεδο. Γι ανα αναδειχθείς πρωταθλήτρια και στο συγκεκριμένο τερέν, ωστόσο, απαιτείται συνεργασία με τον συμπαίκτη σου, και μάλιστα εξαιρετικά στενή. Δεν έχεις να χάσεις ή να κερδίσεις κάτι συγκεκριμένο, απεμπόλησε τα ωφελιμιστικά σου κριτήρια, και πάψε να βλέπεις ότι έχει να κάνει με τον σύνδεσμο που μπορείς να αναπτύξεις με το αντίθετο φύλο, με υποψία. Αυτό που έχεις να κάνεις σπάει στα δύο: διατήρησε τον εαυτό σου ως έχει. Ναι, ανεξάρτητη, ναι, δυναμική, ναι, δεν μασάς μπροστά σε τίποτα. Και δεύτερον, κάνε όλες εκείνες τις παραχωρήσεις που θα σου επιτρέψουν όχι μόνο να δεχτείς το χτύπημα του έρωτα στην πόρτα σου, αλλά και να τον μεταβολίσεις όσο το δυνατόν ωφελιμότερα για τον οργανισμόσου. Η αγάπη, εκτός από αγώνας, είναι και επιλογή. Ένας αγώνας δηλαδή που επιλέγεις να δώσεις. Μην μπεις στον αγωνιστικό χώρο με τα χέρια κατεβασμένα, και μην παραδοθείς στις αντιλήψεις σου αμαχητί. Μπορείς να την κερδίσεις την αγάπη, και να παραμείνεις ανεξάρτητη και ωραία. Φτάνει να το θέλεις και η ίδια. Και κυρίως, να το προσπαθήσεις, χωρίς να σαμποτάρεσαι συνεχώς. Στο χέρι σου είναι. Και κυρίως, στο μυαλό σου. Όπως και όλα τα άλλα…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΟΡΕΥΤΑΚΗΣ

Πηγή:marymary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.