Πρέπει Τα Αγόρια Για Τον HPV Να Εμβολιάζονται;

761

Ναι, πρέπει και τα αγόρια να εμβολιάζονται και αυτό ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σε ορισμένες χώρες. Άλλωστε, και ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) έχει δώσει έγκριση για την ευρεία εφαρμογή του τετραδύναμου εμβολίου έναντι των τύπων 6, 11, 16 και 18 τόσο στα κορίτσια ηλικίας 9-26 ετών (το 2006) όσο και στα αγόρια ίδιας ηλικίας (πρόσφατα). Στα αγόρια, ο επιπολασμός της λοίμωξης με τον HPV ιό είναι λιγότερο γνωστός λόγω της δυσκολίας λήψης δείγματος για απομόνωση του DNA του ιού. Ωστόσο, και τα αγόρια αποτελούν δυνητικούς φορείς μετάδοσης της λοίμωξης. Επίσης, ως άνδρες διατρέχουν (όπως και οι γυναίκες) αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης κονδυλωμάτων ή και καρκίνου του πέους, του πρωκτού, της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας κλπ.

Επομένως πρέπει να τονιστεί ότι η ευαισθησία στη λοίμωξη από τον HPV και οι συνέπειες αυτής αφορούν τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια και άρα η βελτίωση της σεξουαλικής υγείας και των ατόμων και των κοινωνιών δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αντιμετώπιση του προβλήματος στα κορίτσια· πρέπει να στραφεί η προσοχή των ιθυνόντων και στους άρρενες εφήβους οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη δυναμική της μετάδοσης της HPV λοίμωξης.

Πηγή:Antonis Mitsis

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.