Θεσσαλονίκη: Στην αποθήκη 9 του λιμανιού η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

787

Στην Αποθήκη 9 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώνονται πλέον τα είδη που προσφέρουν οι πολίτες για τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να διατίθενται με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής έκκλησης εκ μέρους της διοίκησης του Κέντρου Μετεγκατάστασης Διαβατών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαμορφώσει την Αποθήκη 9 στο Λιμάνι, την οποία του είχε παραχωρήσει για χρήση ο Οργανισμός Λιμένος.

Έπειτα από εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της, η Αποθήκη 9 είναι έτοιμη και θα δέχεται καθημερινά, από τις 8πμ έως τις 3μμ, μαζικές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί στις πέντε δημοτικές κοινότητες και στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας, καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται σε άλλους δήμους ή από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Η Αποθήκη 9, που θα στελεχωθεί με προσωπικό του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν θα δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια από μεμονωμένους πολίτες, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η άναρχη συγκέντρωση ειδών και να γίνει εφικτή η συγκέντρωση ειδών καταγεγραμμένων και ταξινομημένων κατά είδος.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στις πέντε δημοτικές κοινότητες και στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας, όπου πραγματοποιείται μια αρχική καταγραφή και ταξινόμηση του υλικού, κατά τις εργάσιμες ημέρες.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.