Ενημερωτική δράση στο εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Χανίων

760

Δράση ενημέρωσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου Χανίων πραγματοποιήθηκε στα τμήματα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Φυτικής Παραγωγής του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Γεωπόνο της Δομής, Ειρήνη Παπίλαρη, και την ψυχολόγο του Γραφείου Διαμεσολάβησης, Στέλλα Χριστουλάκη, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου.

Η γεωπόνος παρουσίασε στους μαθητές την οργάνωση, τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου Χανίων και τους προσκάλεσε να συμμετέχουν ενεργά ως εκπαιδευτική ομάδα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία της βιολογικής καλλιέργειας και τη διάσωση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων.

Οι μαθητές παρουσίασαν την ανάπτυξη των φυτών από τα σπόρια, που τους είχε διαθέσει η Δομή σε προηγούμενη επίσκεψη. Παράλληλα διαμοιράστηκαν εκ νέου σπόρια από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες και δίσκοι προβλάστησης.

Η ψυχολόγος έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις υπόλοιπες Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης), που υλοποιούνται στην πόλη μας σε συνεργασία των φορέων: Δήμος Χανίων, ΑμΚΕ “Ξένιος Ζεύς” και Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Χανίων βρίσκεται στην περιοχή Γρίμπιλας στη Σούδα και αποτελείται από 100 αγροτεμάχια των 50 τ.μ. περίπου, τα οποία διατίθενται δωρεάν στους ωφελούμενους για καλλιέργεια κηπευτικών με αποκλειστικό σκοπό τη σίτισή τους. Το 10% της συνολικής παραγωγής προσφέρεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων και στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η επιλογή γίνεται βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.