ΠΑΙΔΕΙΑ 108 τόνοι φρούτων διανέμονται στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία Καλαμάτας

899

Ξεκίνησε από σήμερα το πρωί η διανομή φρούτων, βάρους 108 τόνων, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου Καλαμάτας.

Τα φρούτα έφθασαν στην Καλαμάτα με πέντε φορτηγά ψυγεία, τα οποία περιείχαν 42 τόνους μανταρίνια και 66 τόνους ακτινίδια και αφού προηγήθηκε ποιοτικός έλεγχος από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του δήμου Καλαμάτας, ξεκίνησε η διανομή.

Η μεταφορά των φρούτων πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «Ρέα», με χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διανομή των φρούτων γίνεται σε κάθε σχολείο με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ του δήμου Καλαμάτας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα διανεμηθούν μήλα και χυμοί φρούτων.

«Πρόκειται για μία κίνηση που αποσκοπεί στην προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά, καθώς και στην προβολή και διάθεση τοπικών προϊόντων στα σχολεία» επισημαίνει η δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.