Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΠρόγραμμα υποτροφιών για μαθητές με προβλήματα όρασης

Πρόγραμμα υποτροφιών για μαθητές με προβλήματα όρασης

Έλληνες μαθητές και μαθήτριες με προβλήματα όρασης, οι οποίοι θα κερδίσουν τις υποτροφίες «Lighthouse Visions», θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και φέτος για μία εβδομάδα στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, για να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της Θεματικής Κατασκήνωσης Διαστήματος (Space Camp), μαζί με παιδιά της ηλικίας τους από διάφορες χώρες.

Οι υποτροφίες «Lighthouse Visions» για μαθητές και μαθήτριες από όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο του προγράμματος «SCIVIS» (Space Camp for Interested Visually Impaired Students), υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το αμερικανικό Ίδρυμα για τους τυφλούς «Saint Louis Lighthouse for the Blind».

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει από την επιτροπή του προγράμματος υποτροφιών. O υποψήφιος ή η υποψήφια θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

– Να είναι από 10 έως 18 ετών και να είναι ακόμη μαθητής/τρια τον Σεπτέμβριο του 2016, δηλαδή, μπορεί τώρα να βρίσκεται το πολύ στη Β’ λυκείου (απαιτείται επίσημο έγγραφο-βεβαίωση από το σχολείο, μεταφρασμένο στα αγγλικά).

– Να καταλαβαίνει, να μιλάει και να διαβάζει αγγλικά (με σύστημα Braille ή μεγεθυσμένη γραμματοσειρά). – Να έχει διαγνωσμένο πρόβλημα όρασης (απαιτείται επίσημη γραπτή διάγνωση από γιατρό στα αγγλικά).

– Να ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τις πτήσεις και το διάστημα.

– Να γράψει δύο εκθέσεις, στη μία να εξηγεί γιατί θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και στην άλλη για την καθημερινότητά του/της σε σχέση με το πρόβλημα όρασης που έχει.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου 2016.

Οι υποτροφίες καλύπτουν τα εισιτήρια των μαθητών/τριών και τα δίδακτρα του προγράμματος (με διαμονή και διατροφή). Το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζει τους επιλεχθέντες μαθητές και μαθήτριες και τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς, παρέχοντας τα εισιτήρια των συνοδών-εκπαιδευτικών και τα έξοδα της ομάδας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SCIVIS και τις υποτροφίες Lighthouse Visions, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.tsbvi.edu/space. Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Ευγενίδου (κ. Κατερίνα Τσικαλάκη, τηλ. 210-9469681, email: ktsikalaki@eef.edu.gr).

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα