Θεσσαλονίκη: Βιωματικά θεατρικά εργαστήρια ξεκινούν τα ΚΑΠΗ

729

Βιωματικά θεατρικά Εργαστήρια με θέμα «Ελληνικός Κινηματογράφος» διοργανώνουν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Π.Η.) με την καθοδήγηση επαγγελματιών ηθοποιών και θεατρολόγων.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 27 Μαΐου 2016, στους χώρους των 14 παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η, όπου και θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα.

«Τα θεατρικά εργαστήρια δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στα μέλη μας να επαναπροσδιορίσουν έννοιες όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η φαντασία που συνήθως έχουν παραγκωνιστεί στην καθημερινότητά τους, προσφέροντας και ένα ακόμα εκφραστικό μέσο για την προσωπική τους ανάπτυξη» τονίζει η πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η., Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου και συμπληρώνει: «Είναι γνωστό ότι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες ενεργοποιούν το μυαλό και εξασκούν την επιδεξιότητα των κινήσεων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε προχωρημένη ηλικία».

Τα εργαστήρια, που πραγματοποιούνται με χορηγία της εταιρίας ΜΕΓΑ Α.Ε., θα ολοκληρωθούν με μια θεατρική παράσταση την οποία θα προετοιμάσουν τα ίδια τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. δημιουργώντας ρόλους, κοστούμια, σκηνικά και τραγούδια.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση

Πηγή:typosthess.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.