Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΕγκαταλελειμμένα Νεογνά στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ενημερωθείτε και βοηθήστε

Εγκαταλελειμμένα Νεογνά στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ενημερωθείτε και βοηθήστε

Υπολογίζεται πως πάνω από 50 μωρά έχουν εγκαταλειφθεί από τις βιολογικές τους μητέρες σε νοσοκομεία σε όλη την Αττική και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει συνεχώς.

Δυστυχώς την χρονιά που πέρασε ένας μεγάλος αριθμός παιδιών γεννήθηκε σε δημόσιαμαιευτήρια της χώρας και παρέμειναν εκεί μέχρι και έναν χρόνο μέχρι να βρουν θέση σε κάποιο ίδρυμα. Τα παιδιά αυτά στερούνται την φροντίδα και την ηρεμία που χρειάζεται ένα νεογέννητο και τον ρόλο της μητέρας  καλούνται να αναπληρώσουν οι μαίες του νοσοκομείου. Η καθημερινότητα στις μονάδες νεογνών είναι πολύ δύσκολες  καθώς  οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει πολύ απαιτητικές καθώς υπολογίζεται πως αντιστοιχεί η ίδια μαία  για 20, ακόμα και 30 μωρά, γεγονός που κάνει το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Οι μητέρες που εγκαταλείπουν τα μωρά τους είναι συνήθως τοξικομανείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα που δεν είναι σε θέση να φροντίσουν ένα παιδί, άστεγες μετανάστριες  ή γυναίκες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από τα νοσοκομεία τα παιδιά κατευθύνονται προς κρατικά ιδρύματα και από εκεί μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τις διαδικασίες υιοθεσίας.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Νεογνολογική Μονάδα, τηλ. επικοινωνίας 213 2162231.

 

Πηγή:HEALTH4YOU.GR

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα