Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΆλλη τιμή στο ράφι κι άλλη στο ταμείο; Τι μπορείτε να κάνετε…

Άλλη τιμή στο ράφι κι άλλη στο ταμείο; Τι μπορείτε να κάνετε…

Σίγουρα σας έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας να βλέπετε άλλη τιμή στο ράφι του σούπερ μάρκετ και άλλη τιμή να καλείστε να πληρώσετε στο ταμείο. Τι ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις; Διαβάστε παρακάτω τα δικαιώματά σας καθώς επίσης και τι πρέπει να κάνετε.

Καταρχάς, σε όλα τα προϊόντα που διατίθενται είτε σε σούπερ μάρκετ είτε σε υπαίθριες αγορές, τοποθετούνται πινακίδες λιανικής πώλησης, στις οποίες αναγράφονται μεταξύ άλλων η τιμή τους. Στους εμπόρους που δεν συμμορφώνονται, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ, ανά κωδικό προϊόντος.

Επιπλέον, για κάθε προϊόν που πωλείται σε κατάστημα λιανικής απαγορεύεται να υπάρχουν με οποιοδήποτε τρόπο και οπουδήποτε εντός του καταστήματος διαφορετικές τιμές. Οι μέγιστες τιμές που διατίθεται ένα προϊόν απ’ τον προμηθευτή θεωρούνται επιτρεπτές, εφόσον όμως τηρούνται οι κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος

. Οι διαφορετικές τιμές στα ράφια και στο ταμείο είναι παράνομες. Αποτελούν μορφή παραπλάνησης, καθώς ο καταναλωτής ενδεχομένως να μην επέλεγε το συγκεκριμένο προϊόν, αν γνώριζε την τελική του τιμή ή να μην επέλεγε την συγκεκριμένη ποσότητα του προϊόντος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ στην αρμόδια υπηρεσία Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας της περιοχής ή στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών και Εποπτείας της Αγοράς.

www.dikaiologitika.gr

http://www.alithinesgynaikes.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα