Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΠίσω από κάθε γυναίκα που ξεχώρισε είναι ένας άντρας που την παράτησε

Πίσω από κάθε γυναίκα που ξεχώρισε είναι ένας άντρας που την παράτησε

Κλείσε τα μάτια σου για λίγα δευτερόλεπτα και πλάσε μια γυναίκα στο μυαλό σου. Μια γυναίκα ξεχωριστή. Δε χρειάζεται να διαθέτει τις ιδανικές αναλογίες. Η γυναίκα για να ξεχωρίσει δε χρειάζεται τέλειες αναλογίες. Αντιθέτως, θα ξεχωρίσει αυτή που στις δυσαναλογίες της θα βάλει θαυμαστικό και τις «αναλογίες» της σε παρένθεση.

Πιθανότατα αυτή η γυναίκα, να είναι μόνη στις σκέψεις σου. Ίσως γιατί πιστεύεις πως κανείς δεν ξέρει τι θέλει. Ίσως γιατί αναρωτιέσαι αν όντως υπάρχει κάτι που να θέλει μια ξεχωριστή γυναίκα. Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται. Γιατί να θες όμως κάποιον για να καλύπτει αυτά που χρειάζεσαι; Γιατί να θες να είσαι με κάποιον για να μάθεις τι θέλει ή επειδή ξέρει τι θέλεις;

Η γυναίκα αυτή ήταν με κάποιον. Με κάποιον που την παράτησε. Ίσως γιατί αυτό που κατάλαβε πως ήθελε δεν μπορούσε να της το δώσει, γιατί δεν ήθελε να της το δώσει. Ίσως αυτό που χρειαζόταν αυτή, να του έλειπε ή να χρειαζόταν το ίδιο και να αδυνατούσε να του το προσφέρει. Πώς να προσφέρεις σε κάποιον κάτι που δε διαθέτεις; Πώς να αφήσεις τον εγωισμό σου στην άκρη και να δώσεις, πριν πάρεις, χωρίς να έχεις ίσως καν σκοπό να πάρεις;

Δεν υπάρχει ανιδιοτελής ερωτική σχέση. Δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια σε κανενός είδους σχέση. Ακόμη κι αν δε ζητάς «αντάλλαγμα», το απαιτεί η αναμονή σου. Αναγκάζεις κάποιον να μείνει μαζί σου περιμένοντας να εκτιμήσει την προσφορά σου. Περιμένοντας να σε ανταμείψει και με αυτό τον τρόπο να επιβεβαιώσει την επιλογή σου.

Αυτή η γυναίκα, απογοητεύτηκε. Τη στιγμή που περίμενε να πάρει, έμεινε με άδεια χέρια. Τη στιγμή που αυτό που χρειαζόταν ήταν η επιβεβαίωση, βίωσε την απόρριψη. Και τότε έμαθε τι δε θέλει και αυτό την έφερε ένα βήμα πιο κοντά σε ό,τι λαχταρά.

Έμαθε πως δε θέλει να της δώσει κανείς ό,τι χρειάζεται, θέλει να το προσφέρει η ίδια στον εαυτό της γιατί μπορεί. Ανακάλυψε πως δε θέλει να την επιβεβαιώσει κανείς και πως μπορεί μονάχη να εξυψώνει τον εαυτό της κι όταν της κάνει κέφι να τον γκρεμότσακίζει χωρίς να απογοητεύει κανέναν. Δεν ήθελε να αποδείξει κάτι, δεν ήθελε να αλλάξει, ήθελε μόνο να προσπαθήσει για αυτήν. Μια φορά, μόνο για αυτήν.

Βρήκε τι θέλει.

Θέλει να νιώθει καλά με τον εαυτό της, να τον αποδεχτεί κι αυτόν και τα χιλιάδες μεταβαλλόμενα ελαττώματα της. Θέλει να κάνει πράγματα για αυτήν, πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με πράγματα υλικά. Θέλει να διευρύνει τους ορίζοντες της και ύστερα να ανακαλύψει πως δεν υπάρχει ορίζοντας.

Θέλει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που αντέχουν να την αγαπούν και που μπορεί και η ίδια να αγαπά. Κι ας αδυνατεί κάποιες στιγμές να το εκφράσει. Θέλει να έχει τη δυνατότητα να δείξει τις αδυναμίες της. Να γίνουν αποδεκτές κι ας μην είναι ανεκτές. Θέλει να την θες. Να την θες για αυτό που είναι κι όχι για αυτό που θα ήθελες να γίνει. Να είσαι ερωτευμένος με τις ιδέες της και όχι με την ιδέα να είσαι ερωτευμένος μαζί της.

Έμαθε πως θέλει να ζει με πάθος. Σε ό,τι κι αν μεταμορφώθηκε είναι επιλογή της, όχι επειδή την άφησες. Κι ας είναι μόνη. Κι ας έχει τρία παιδιά. Ας μην εργάζεται. Ας είναι «γυναίκα καριέρας». Ας είναι αντικειμενικά όμορφη. Ας είναι υποκειμενικά για κάποιον η ιδανική.

Ειδικά, αυτή η γυναίκα ξεχώρισε. Θα την άφηνες τώρα;

Επιμέλεια Κειμένου Τζένης Βελιάδου: Κατερίνα Κεχαγιά.

 

Πηγή:http://pillowfights

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα