Πρωτότυπο στυλό με usb, πάνινη οικολιγική θήκη. Ένα ιδιαίτερο ελληνικό σουβενίρ από μαθητές Β’ γυμνασίου

Οι 13 μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με έναν μαθητή λυκείου, αποφάσισαν μέσα απο το μάθημα της τεχνολογίας να αναδείξουν ένα καινοτόμο προϊόν μέσω της εικονικής επιχείρησης που συστήσανε με επωνυμία “Wood n’ More”.

Το στυλό ονομάστηκε “Woodpen stick” και η ιδέα ξεκίνησε απο τον μαθητή Τάσο Δράκου, ενώ τελειοποιήθηκε σε συνεργασία όλων των μαθητών αλλά και της υπεύθυνης προγράμματος και εκπαιδευτικού κ. Αγγελικής Νικολάου. Μάλιστα, οι μαθητές έχουν ήδη συμμετάσχει στην έκθεση της Horeca στο περίπτερο της Coco Mat, όπου και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, έχοντας μάλιστα και πολυάριθμες παραγγελίες.

Το αυτοσχέδιο μηχάνημα από ξύλο στο οποίο φτιάχνονται τα στυλόΤο αυτοσχέδιο μηχάνημα από ξύλο στο οποίο φτιάχνονται τα στυλό

Οι μαθητές μίλησαν στη “Ροδιακή” για την πατέντα αυτή, λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό του ΣΕΝ και για το πως εμπνεύστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν το στυλό αυτό.

Η αρχική ιδέα  του μαθητή Τάσου Δράκου, που εξέλιξε η ομάδα ονομάζοντάς την Wood Pen StickΗ αρχική ιδέα του μαθητή Τάσου Δράκου, που εξέλιξε η ομάδα ονομάζοντάς την Wood Pen Stick

“Η εικονική επιχείρηση που δημιουργήσαμε αποφάσισε να παράγει το WoodPen Stick, ένα στυλό από ξύλα που έχουμε στον τόπο μας. Ξύλα αμυγδαλιάς, λεμονιάς, ελιάς, ευκαλύπτου και πλάτανου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν γιατί το ξύλινο στυλό έχει στο καπάκι του ενσωματωμένο ένα USB stick 8 GΒ, πολύ χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή και μεταφέρουν αρχεία.

Επιλέξαμε το ξύλο, ένα φυσικό υλικό, γιατί θέλαμε το προϊόν μας να έχει τις ρίζες του στην ελληνική γη. Στη γη της λεμονιάς, της ελιάς και του πλάτανου, έτσι ώστε να δένει αρμονικά τη φύση με την τεχνολογία” ανέφεραν τα παιδιά μεταξύ άλλων, τονίζοντας μάλιστα ότι εξέλιξαν την ιδέα του Τάσου Δράκου.

Μάλιστα, ο μαθητής που τους βοηθάει να φτιάχνουν τα στυλό είναι μαθητής Λυκείου, ο Γιώργος Ζαρίφης.  “Ο ίδιος έχει φτιάξει ένα μηχάνημα απο ξύλο, στο οποίο φτιάχνει με τόρνο τα στυλό.  Τρυπάει στην ουσία το ξύλο που έχει φτιάξει και τοποθετεί μέσα το στυλό.  Έχουμε δυσκολίες όμως από τότε που αρχίσαμε, γιατί δεν έχουμε χρήματα και όλα τα έχουμε κάνει με πολύ λίγα απο χορηγίες κλπ αλλά πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ιδέα και πολύ χρήσιμη” σημείωσε ο Τάσος Διάκου.

“Η αρχική ιδέα, ήταν ένα μολύβι με usb stick, έπειτα προστέθηκε το στυλό και στο τέλος βελτιώσαμε την εικόνα του. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να κατασκευαστεί αλλά και για να φτιάξουμε το τελικό σχήμα. Έπειτα επιλέξαμε το λογότυπο, τη συσκευασία, τις στάμπες στις θήκες κ.λπ. Κατασκευάσαμε μια πάνινη οικολογική θήκη για το WoodPen Stick, σφραγισμένη με σχέδια, σύμβολα και μοτίβα από αρχαία ελληνικά αγγεία της γεωμετρικής περιόδου.

Έτσι το WoodPen Stick μπορεί να ξεχωρίσει σαν ένα ιδιαίτερο ελληνικό σουβενίρ, μπορεί να είναι ένα χρηστικό αντικείμενο, ή ένα μοναδικό επαγγελματικό δώρο, εφόσον τυπωθεί το κατάλληλο λογότυπο του επαγγελματία” ανέφεραν οι μαθητές περιγράφοντας το προϊόν τους.

Οι ίδιοι, αναφορικά με την επιτυχία που ήδη έχει το στυλό σημειώνουν “είχαμε παραγγελίες 500 κομμάτια αλλά δεν μπορούμε να βρούμε άνθρωπο να μας κάνει την παραγωγή και ο Γιώργος που τα φτιάχνει, έχει σχολείο και δεν προλαβαίνει”.

Οι μαθητές προωθούν το καινοτόμο αυτό προϊόν και μέσω της σελίδας τους στο Facebook με τίτλο “Wood Pen Stick” όπου μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους.
Με τη σειρά της η κ. Νικολάου σημείωσε “άλλωστε το σχολείο δεν μπορεί να έχει εμπορική ιδιότητα, οπότε δεν μπορεί να κάνει μεγάλη παραγωγή.

Έτσι, μείναμε στην παραγωγή που θα είναι κάποια κομμάτια που θα πάνε στο διαγωνισμό”, ενώ συμπλήρωσε “μέσα απο αυτό το μάθημα, τα παιδιά στην Α’ τάξη επινοούν πατέντες, διάφορα πράγματα που είναι μοναδικά. Επιλέξαμε ένα από αυτά, που ήταν πιο εύκολο στην παραγωγή να το κάνουμε. Σκοπός μας είναι με τα χρήματα που θα κερδίσουμε από τις πωλήσεις, να αγοράσουμε ένα μικρό 3D εκτυπωτή για το σχολείο, ώστε να μπορούμε να κατασκευάζουμε εύκολα, τα πρωτότυπα των προϊόντων που επινοούμε”.

Μάλιστα οι μαθητές αναφορικά με την προσπάθειά τους αυτή ανέφεραν “το μεγαλύτερο όμως κέρδος από όλη αυτή την προσπάθεια για την ικανοποίηση των στόχων μας, είναι ότι εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας επάνω σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και αποκομίσαμε εμπειρίες που θα μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή”, ενώ συμπλήρωσαν:

“Για εμας, το πιο σημαντικό μήνυμα που πήραμε από τη λειτουργία της εικονικής μας επιχείρησης, είναι ότι οι ιδέες μπορούν να γίνουν πράξη με συνεργασία, ομαδικό πνεύμα και πολύ δουλειά. Κανένας δεν περισσεύει. Η επιτυχία δεν είναι δουλειά ενός. Η επιτυχία είναι δουλειά πολλών”.

Οι μαθητές που έχουν δημιουργήσει την εικονική επιχείρηση “Wood n More” είναι:
Τάσος Δράκου Γενικός Διευθυντής και Οικονομικών
Γιώργος Κώστας Δ/ντης Μάρκετιγκ
Γιώργος Ζαρίφης  Δ/ντης Παραγωγής
Ισμήνη Καταβενάκη Δ/ντρια Σχεδιασμού
Αγγελική Αντωνίου Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων
Γιάννης Αθανασιάδης Δ/ντης Προμηθειών
Αριστοτέλης Δράμης Δ/ντης Ψηφιακών θεμάτων
Βάνα Ηλιού, Μικαέλα Μαγριπλή, Βερόνικα Γιακόβλεβα Βασιλεία Γεωργούδη, υπεύθυνες Δημιουργικού
Μιχάλης Καρελάς και Μιχάλης Ανδρίκου, μέλη
Εθελόντρια του ΣΕΝ: η κ. Μαρία Καραϊσαρλή

Οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το project στο ΣΕΝΟι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το project στο ΣΕΝ

Βρείτε το στυλό στο facebook: https://www.facebook.com/Wood-pen-stick-1660380497548633/?fref=ts