Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΙατρικά ΘέματαΕιδικοί αποκαλύπτουν μυστικό ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Ειδικοί αποκαλύπτουν μυστικό ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Οι ειδικοί συστήνουν τώρα την αποχή από τροφή για τουλάχιστον 13 ώρες τη νύχτα. Έρευνα έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της αποχής και της μείωσης της επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες που εξετάστηκαν στη μελέτη και είχαν φάει κανονικά το βράδυ είχαν 36% υψηλότερο κίνδυνο για επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν τρώνε για 13 ή περισσότερες ώρες το βράδυ. Οι συγγραφείς της μελέτης δεν είναι σίγουροι ακριβώς γιατί η αποχή από το φαγητό μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Διαπίστωσαν ότι με αυξάνοντας τις ώρες χωρίς φαί, το μέσο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα μειώθηκε και οι ώρες του ύπνου αυξήθηκαν. Η ομάδα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο εξέτασε στοιχεία από 2.413 γυναίκες με πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού, ηλικίας μεταξύ 27-70 ετών.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακολούθησης περίπου επτά ετών, 390 από τις γυναίκες παρουσίασαν υποτροπή του καρκίνου. Συνολικά, 818 γυναίκες ανέφεραν ολονύκτια νηστεία για τουλάχιστον 13 ώρες, ενώ άλλες 1.595 αποχή για μικρότερα χρονικά διαστήματα τη νύχτα.

Η δεύτερη ομάδα είχε 36% μεγαλύτερο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Η ομάδα αναγνώρισε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα, συμπεριλαμβανομένων τυχαιοποιημένων μελετών, για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους.

Ελπίζουν, ωστόσο, ότι η μελέτη μπορεί να είναι χρήσιμη και για άλλα θέματα υγείας. Εφόσον ένα βράδυ αποχής από το φαί ελέγχει του σακχάρου του αίματος και βελτιώνει τον ύπνο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νηστεία μπορεί να έχει θετική επίδραση σε άλλες νόσους όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Πηγή:TyposHealth

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα