Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟ Τόπος ΜουΣΥΡΟΣ: Ευγενία Παπαϊωάννου μια δυναμική γυναίκα,εξαίρετη και δραστήρια επαγγελματίας σ...

ΣΥΡΟΣ: Ευγενία Παπαϊωάννου μια δυναμική γυναίκα,εξαίρετη και δραστήρια επαγγελματίας σ ενα νεο βήμα εξέλιξης στο χώρο της. Μια Αληθινή Γυναίκα

ΕΚΠ@ΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ: – ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ, Ερμούπολη

Στις 26 Μαρτίου, στην Ερμούπολη, έγιναν τα εγκαίνια της επίσημης λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Καθηγητών του ΚΞΓ Εκπ@ιδευτική Δυναμική με εκπαιδευτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε το Hellenic American University (HAEC).

Σύντομο ιστορικό

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΚΠ@ΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Ο.Ε. στην Ερμούπολη της Σύρου, που διευθύνεται από την Ευγενία Παπαϊωάννου και την Χριστίνα Κανελλοπούλου-Κυριακοπούλου, έχει μια μακρά ιστορία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στο νησί μας.

Ιδρύθηκε στην Ερμούπολη το 1984 ως ατομική επιχείρηση και λειτούργησε με τον τίτλο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην αρχή μόνο με σπουδές στην Αγγλική γλώσσα και σταδιακά με την Ιταλική, Γερμανική και Ισπανική.

Το 1995 ξεκίνησε να προσφέρει Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε μαθητές που στόχο είχαν να σπουδάσουν στην Μεγάλη Βρετανία και εισήγαγε – σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού – Foundation Courses με ετήσιες σπουδές για μαθητές Γ’ Λυκείου που έκαναν προετοιμασία για προ-πτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, το Κυκλαδικό Εκπαιδευτικό Κέντρο έγινε εκπρόσωπος του UCAS και ανέλαβε την διαδικασία αποδοχής και εγγραφής σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας των μαθητών που φοιτούσαν στα Foundation Courses και για άλλους υποψήφιους σπουδαστές τόσο για προ-πτυχιακές όσο και για μετα-πτυχιακές σπουδές.

Το 2007 άλλαξε νομική μορφή και μετονομάστηκε σε Εκπ@ιδευτική Δυναμική Ο.Ε.

Κύριες δράσεις της Εκπαιδευτικής Δυναμικής:

-Κέντρο Ξένων Γλωσσών (για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, επαγγελματίες)

-Κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων σε εφαρμογές CLIL (Banking, Business, Humanities, Commerce, Tourism)

-Κέντρο Εκπαίδευσης Καθηγητών Αγγλικής

-Εκπρόσωπος UCAS για σπουδές στην Μ. Βρετανία

-Διακρατικός εταίρος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (Leonardo da Vinci, Grundtvig, Operational Programmes)

-Δίκτυο συνεργατών με πολλές χώρες της ΕΕ και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά fora

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η εκπαιδευτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εκπ@ιδευτικής Δυναμικής, περιείχε δύο σκέλη παρουσιάσεων. Ο Δρ. Δημήτρης Τολιάς, Ph.D. Director of Elearning & Faculty, Hellenic American University, USA – Hellenic American College, Greece, ανέπτυξε εύστοχα τα θέματα Απασχόληση ή Απασχολησιμότητα; Ποιές είναι οι απαραίτητες δεξιότητες ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατεύθυνσης; Τι προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

 

12472276_1520571558249525_7146855123612933723_n

 

Στη διάλεξη του ο Δρ. Τολιάς ανέπτυξε τις 8 προαπαιτούμενες δεξιότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τα άτομα θα πρέπει να αναπτύσσουν για να εξασφαλίζουν την είσοδο τους στην παγκόσμια αγορά εργασίας:

1. άριστη γνώση της μητρικής γλώσσας,

2. άριστη γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας,

3. ανάπτυξη κριτική σκέψης,

4. δεξιότητες επικοινωνίας,

5. δεξιότητες παραγωγής γραπτού λόγου,

6. μαθηματική σκέψη,

7. ανεπτυγμένο πνεύμα επιχειρηματικότητας,

8. καινοτομία

Άρα δεν χρειάζεται να ζούμε στη σύγχρονη απομόνωση, κατέληξε ο Δρ. Τολιάς, δηλαδή στο «Γαλατικό χωριό» που κατάφερνε να αντιστέκεται στους Ρωμαίους με τη βοήθεια ενός μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, και να χαλούν τα σχέδια του Ρωμαίου Καίσαρα. Κάτι σαν την «Ελληνική πραγματικότητα». Χρειάζονται πολλά βήματα για την επιτυχία και όχι απομόνωση.

12919735_1520571344916213_6726599408180438566_n

 

 

 

Επίσης ανέφερε επιγραμματικά τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το πιστοποιητικό ETECT επιπέδου 5 που είναι αναγνωρισμένο προσόν και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Η κ. Ευγενία Παπαϊωάννου, υπεύθυνη σπουδών της Εκπ@ιδευτικής Δυναμικής και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Εκπαίδευσης Καθηγητών, παρουσίασε το Πρόγραμμα ADVANCED DIPLOMA IN TESOL επιπέδου 5 που έχει εγκριθεί από το Hellenic American University να υλοποιείται από το εγκεκριμένο επιστημονικό προσωπικό της Εκπ@ιδευτικής Δυναμικής, στην Ερμούπολη, και για την Πιστοποίηση ETECT επιπέδου 5.

Γενική πολιτική του Κέντρου και υπηρεσίες

* Παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας σε καθηγητές Αγγλικής και σε άτομα που επιθυμούν να εισαχθούν σε οποιοδήποτε τμήμα του Hellenic American University στην Αθήνα

* Δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης για καθηγητές Αγγλικής

* Προετοιμασία καθηγητών για Ευρωπαϊκή πιστοποίηση προσόντων

* Παροχή Συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού

* Άλλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους σπουδαστές του AdipT

Τι προσφέρει το πρόγραμμα AdipT;

* Εκπαίδευση καθηγητών Αγγλικής

* Διδάσκει και εκπαιδεύει σε μεθόδους διδασκαλίας και διδακτικές τεχνικές

* Εφαρμόζει τρόπους συνειδητοποίησης των ξεχωριστών λειτουργιών της Αγγλικής γλώσσας

* Είναι ευθυγραμμισμένο με το επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών προσόντων για την Δια Βίου μάθηση (EQF)

Χρησιμότητα του AdipT–επιπέδου 5

 

 

* Μερικοί φορείς αρκούνται σε ένα πανεπιστημιακό τίτλο για να προβούν σε προσλήψεις καθηγητών, όμως, όλο και περισσότεροι φορείς εκπαίδευσης πλέον παγκοσμίως απαιτούν και πιστοποιητικό TESOL και πολλά ΚΞΓ στην Ελλάδα

* Αναμφισβήτητα το TESOL ανοίγει περισσότερες πόρτες σε όλο και περισσότερες χώρες και οι κάτοχοι του έχουν υψηλότερη αμοιβή

* Πρακτική αξία σε προσωπικό επίπεδο και όφελος για τους μαθητές: γνώσεις και δεξιότητες που βελτιώνουν το προφίλ του καθηγητή και την απόδοση του

Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα AdipT επιπέδου 5;

* Σε ενήλικες κατόχους πιστοποιητικού Γ2 (Proficiency)

* Σε ενήλικες κατόχους πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας

* Σε νέους καθηγητές

* Σε έμπειρους καθηγητές

* Σε άτομα που η μητρική τους γλώσσα είναι η Αγγλική, κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο σε άλλο γνωστικό αντικείμενο και επιθυμούν να διδάξουν την Αγγλική

Το πρόγραμμα AdipT επιπέδου 5 με μια ματιά

 

Σύνολο 200 ώρες

(1 ακαδημαϊκό έτος / εντατική φοίτηση)

Θεωρία

κατανόηση της γλώσσας

μεθοδολογίες / τεχνικές

Πρακτική

παρακολούθηση διδασκαλίας αξιολογήσεις

πιλοτική διδασκαλία

Εξατομικευμένη συμβουλευτική

Με την ολοκλήρωση της φοίτησης στο πρόγραμμα AdipT επιπέδου 5, οι σπουδαστές θα συμμετέχουν σε εξετάσεις που διενεργεί η Ελληνο-Αμερικάνικη Ένωση για την απόκτηση της πιστοποίησης ETECT επιπέδου 5.

 

12143246_1520572268249454_4178035148815050716_n

 

Η κ. Παπαϊωάννου κατέληξε πως αυτό το πρόγραμμα είναι ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην εκπαιδευτική κοινότητα με τα νέα δεδομένα τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις ΗΠΑ.

 

papa4

 

Eugenia Papaioannou

Head of Studies at EDUC@TIONAL DYNAMICS

info@educational-dynamics.gr

Syros, Greece 

Tel. +30 22810 80792

UCAS Code: 48617

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα