Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΟι άνθρωποι που συμπαθήσαμε από το πρώτο λεπτό

Οι άνθρωποι που συμπαθήσαμε από το πρώτο λεπτό

Σίγουρα τους έχεις προσέξει, σίγουρα το έχεις αισθανθεί κι εσύ και σίγουρα για κάποιους είσαι κι εσύ ένας από αυτούς. Είναι τα άτομα που συμπαθούμε από το πρώτο λεπτό. Κάτι σαν μαγεία μας συνδέει μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που δεν πολυσκέφτεσαι εκείνη την ώρα.

Σε διαπερνάει μια αύρα διαφορετική κι άκρως ενδιαφέρουσα και θέλεις όλο και περισσότερο να γνωρίσεις αυτόν τον άνθρωπο, να τον εντάξεις στους φίλους σου και να γίνει μέλος του κύκλου σου. Παράλληλα εύχεσαι να έχει κι αυτός την ίδια άποψη για σένα, να σε έχει συμπαθήσει ήδη ή τουλάχιστον κάτι να τον πείσει να το κάνει στο άμεσο μέλλον.

Κατά βάθος το ξέρεις ότι θα το κάνει. Ξέρεις ότι θα δημιουργηθεί μεταξύ σας μια φιλία ανεξίτηλη στο χρόνο ακόμη κι αν δε βρίσκεστε κάθε μέρα, αν δε μιλάτε συχνά. Ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ξεχωριστός κι έχει ήδη μπει σε αυτή τη θέση στην ψυχή σου. Κάθε σας συνάντηση θα σε κάνει χαρούμενο κι ενθουσιώδη γιατί θα είναι ένα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, που θα θες το καλό του και την ευτυχία του μόνο και θα ανυπομονείς να μάθεις τα νέα του. Θα θέλεις κι εσύ να συμβάλεις στην ευτυχία του και να τον στηρίξεις στις δυσκολίες του.

Και καθώς τα χρόνια περνούν, σε κάποια σας συνάντηση θα αναρωτηθείτε πώς γνωριστήκατε κι αναπτύξατε αυτή την ουσιώδη σχέση. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση σε αυτό, ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω μια ικανοποιητική στα πλαίσια της λογικής.

Ίσως να είναι το βλέμμα του. Μέσα στα μάτια του, με την πρώτη οπτική επαφή, βλέπεις κάτι οικείο, κάτι που σε κάνει να νιώθεις άνετα χωρίς να γνωρίζεστε, που σου εμπνέει εμπιστοσύνη κι ασφάλεια. Ίσως το βλέμμα του να σου θυμίζει τον πραγματικό σου εαυτό, αυτόν που καμιά φορά φοβάσαι να φανερώσεις. Ίσως σε αυτή τη πρώτη επαφή να βλέπεις την τρέλα του, αυτήν την ίδια με τη δική σου που σου υπόσχεται απεριόριστη διασκέδαση κι αμέτρητες στιγμές ευτυχίας.

Αλλά μπορεί και να μην ευθύνονται τα μάτια. Ίσως το πρόσωπο κι όλο τους το στιλ να εμπνέουν αυτή τη συμπάθεια. Η προσωπικότητα του που είναι εμφανής σε κάθε σημείο αυτής της εμφάνισης, δηλώνοντας ένα άτομο με γνώμη κι άποψη που δε γίνεται έρμαιο του καθενός. Ή μπορεί πάλι να υποδηλώνει το πιο αθώο πλάσμα του κόσμου, το οποίο συμπαθείς ταχύτατα γιατί σε αιχμαλωτίζει η απλότητα κι η απεριόριστη καλοσύνη του.

Ακόμη κι ο τρόπος που θα σου χαμογελάει στην πρώτη σας συνάντηση, η ευγένεια που θα σου δείξει κι ο σεβασμός, μπορεί να σε κάνουν να τον συμπαθήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να σε πείσουν να επενδύσεις στη σχέση σας.

Όπως είναι εμφανές, δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας σε αυτή τη διαδικασία. Είναι το κλικ που θα σου κάνει ο άλλος κι ο χαρακτήρας που θα σου βγάλει. Κι η πρώτη εντύπωση είναι καταλυτική και για έμενα είναι αλάνθαστη, χωρίς πολλά περιθώρια μεταβολής.

Είναι με άλλα λόγια, η γνώμη που θα έχουμε εφ όρου ζωής στο μυαλό μας για κάποιο άτομο και φυσικά η γνώμη που θα έχουν και για εμάς, καθώς κανείς δεν εξαιρείται από αυτό.  Ας είμαστε λοιπόν αληθινοί, γιατί είναι το πιο όμορφο κομμάτι του εαυτού μας!

 

Επιμέλεια Κειμένου Ιωάννας Καραφώτη: Πωλίνα Πανέρη

 

Πηγή:http://pillowfights

 

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα