Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην κοινωνία μας που ξεχωρίζουν από τις πράξεις τους και για την κοινωνική τους ευαισθησία. Ένας από αυτούς είναι ο κ. Παπαγεωργίου Δημήτριος πατέρας δυο αγοριών ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός και ως Μιμάκος, ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας.

Σε μια εποχή που στο νησί μας χιλιάδες εργαζόμενοι ειδικά στον χώρο του τουρισμού μένουν απλήρωτοι ή που δεινοπαθούν για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, ο ιδιοκτήτης της Ταβέρνας “Μιμάκος” είναι υπόδειγμα προς μίμηση για αρκετούς εργοδότες.

Με δική μας πρωτοβουλία τον συναντήσαμε στην ταβέρνα του και μας υποδέχθηκε με το γνωστό του χαμόγελο και την ευχάριστη παρουσία του. Δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας με μια αγνότητα και με ξεκάθαρες απόψεις που αποδεικνύουν και την γνησιότητα του χαρακτήρα του.

Θεοσεβούμενος άνθρωπος ο κ. Παπαγεωργίου είναι γνωστός στο νησί της Ρόδου για τις φιλανθρωπίες και τις προσφορές του σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Γι’ αυτόν είναι κάτι το τελείως φυσιολογικό να προσφέρει στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία μας.

Δεν θέλησε όμως να μας μιλήσει και πολύ για την φιλανθρωπική του δραστηριότητα διότι όπως μας είπε την φιλανθρωπία την προσφέρεις από την ψυχή σου χωρίς ανταλλάγματα και διαφημίσεις.

Δέχτηκε όμως να μας μιλήσει για την πολιτική που εφαρμόζει ως εργοδότης στους εργαζόμενους της ταβέρνας του.

«Κάθε χρόνο με το τέλος της τουριστικής σεζόν και περί τα τέλη Οκτωβρίου κανονίζω για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση μου και για τους συνοδούς τους ένα ταξιδάκι  αναψυχής με διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Επιλέγουμε ένα νησάκι ή κάπου στο νησί μας ή και στο εξωτερικό  όπου και κλείνω τις  θέσεις σε ξενοδοχείο με διατροφή για μερικές ημέρες όλα πληρωμένα από εμένα ως εργοδότης.

Η φιλοσοφία μου όσον αφορά τον εργαζόμενο στηρίζετε στο ότι  θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι κοντά μου και που με τον κόπο και ιδρώτα τους με στηρίζουν ως επιχειρηματία  και αυτήν τους την προσπάθεια θέλω να τους την ανταποδώσω και με κάτι ξεχωριστό και ευχάριστο όπως είναι ένα ταξιδάκι διακοπών στο τέλος της σεζόν.

Είμαστε μια οικογένεια και ο κάθε ένας από εμάς με τον αγώνα και τον ιδρώτα του συμβάλει στην πρόοδο της επιχείρησης. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στην κοινωνία μας είναι, να υπάρχει αγάπη. Η

Αγία Σοφία είχε τρεις κόρες, την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη και για μένα αυτά τα κοινωνικά αγαθά είναι από τα σημαντικότερα της ζωής.

Όταν προσφέρεις αγάπη, πιστεύεις και έχεις ελπίδα τότε όλα φτιάχνονται αρκεί να πιστεύεις σε αυτές τις κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες και εγώ τις πιστεύω και προσπαθώ να τις εφαρμόζω και σαν άνθρωπος και σαν εργοδότης ».

Τις απόψεις του κ. Δημήτρη για την σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου μας τις επιβεβαίωσε και μια από τις εργαζόμενες του όταν την ρωτήσαμε ξεχωριστά και που είναι η Κατερίνα Χρηστίδου.

«Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια, προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον χώρο της εργασίας μας και από την προσωπικότητα του κ. Δημήτρη ο οποίος μας προσέχει και μας αγαπά γι’ αυτό και εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Είναι γνωστό ότι οι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι έχουν καλύτερη ψυχολογία και αποδίδουν καλύτερα στον χώρο της εργασίας τους σε σύγκριση με τους καταπιεσμένους  και απλήρωτους εργαζόμενους και ο κ. Παπαγεωργίου της ταβέρνας «Μιμάκος» είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου και εργοδότη και ένα  υπόδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας.

Γράφει ο Γιώργος Νικολής