Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΑμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα και η 409η Ταξιαρχία ContractingSupport (CSB) του Αμερικανικού Στρατού πρόσφεραν υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα εκ μέρους της Αμερικανικής Κυβέρνησης. Χιλιάδες κρεβάτια, υπνόσακοι, κουβέρτες, και άλλα υλικά προσφέρθηκαν στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής της Ελληνικής Δημοκρατίας για διανομή σε κέντρα ανά την Ελλάδα.
Ο Αμερικανός Πρέσβης ΝτέηβηντΠηρς είπε «Η τελευταία αυτή δωρεά καταδεικνύει τη δέσμευση της Αμερικανικής Κυβέρνησης να βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων, και συμπληρώνει την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα της συμπληρωματικής μας δωρεάς στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλες ομάδες που φροντίζουν μετανάστες στην περιοχή.» Συμπλήρωσε δε ότι: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι με την γενναιοδωρία του ελληνικού λαού που, ακόμη και στη μέση της σοβαρής οικονομικής κρίσης προσφέρουν τροφή, καταφύγιο, και φάρμακα σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση».
Ο Ταγματάρχης Λα Τάσα Ουάτσον, επικεφαλής της 409ηςCSB είπε: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση του να είναι κάποιος μέρος μιας προσπάθειας προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους. Όταν πληροφορήθηκα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα πάντα πίσω τους ήξερα ότι ήθελα να λάβω μέρος σε αυτή την προσπάθεια ανακούφισης».
Αυτή η προσφορά βοήθειας ξεκίνησε λίγο νωρίτερα όταν αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης εντόπισαν κάποια είδη επείγουσας ανάγκης. Τότε η Αμερικανική Πρεσβεία συνεργάσθηκε με τοπικούς προμηθευτές προκειμένου να εντοπίσει επαρκείς ποσότητες για άμεση παράδοση.
«Είχαμε τεράστια στήριξη από Αμερικανούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ, την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας – Όλοι επιθυμούν να βοηθήσουν», τόνισε ο Ταξίαρχος ΤζέηΓκάρντνερ από το Γραφείο Αμυντικής Υποστήριξης στην Ελλάδα. Ο Ταξίαρχος Γκάρντνερ συμπλήρωσε ότι και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες συντονίζουν την προσφορά άλλων υλικών από υπάρχουσες προμήθειες.

Πηγή:http://typosthes.gr

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα