Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΚοινωνικές ΠαροχέςΈρχονται οι Επιτροπές Στήριξης Ασθενών

Έρχονται οι Επιτροπές Στήριξης Ασθενών

Έρχονται οι Επιτροπές Στήριξης Ασθενών Share Like us Tweet Follow us Plus One Την δημιουργία οργάνου που θα έχει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» μεταξύ του ασθενή και του υπουργείου Υγείας, μεταφέροντας τις καταγγελίες, τα παράπονα και τα αιτήματα των πολιτών, δρομολογείται το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός.

Πρόκειται για τις Επιτροπές Στήριξης Ασθενών οι οποίες θα συλλέγουν τα παράπονα των ασθενών και θα αναφέρονται σε μία Κεντρική Επιτροπή η οποία θα λειτουργεί το υπουργείο Υγείας.

Η συγκρότηση αυτών των Επιτροπών θα γίνει με την έκδοση εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης στην οποία θα προβλέπεται η σύνθεσή τους και θα αφορά όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

“Είναι σημαντικό να αισθανθούν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο ότι δεν είναι ανοχύρωτοι ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που μπορεί να ακούσει το παράπονό τους και την αγωνία τους. Είμαστε σε συνεννόηση και με τον Συνήγορο του Πολίτη για θέματα υγείας έτσι ώστε να υπάρξει και από εκεί μια συνδρομή στο να ενισχυθεί ο δικαιωματικός πυρήνας τους εθνικού συστήματος υγείας. Αυτή είναι η λογική μας” δήλωσε ο κ Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το πρωί το Θεαγένειο και το μεσημέρι το νοσοκομείο Παπανικολάου όπου συνομίλησε με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών και εργαζομένων και άκουσε τα προβλήματά τους.

Ο κ Ξανθός μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα εφοδιασμού ραδιοφαρμάκου για τη λειτουργία του PET/CT στο Θεαγένειο τονίζοντας έχει ήδη ξεκινήσει η προκαταρκτική λειτουργία του ενώ σύντομα θα μπει σε πλήρη λειτουργία.

Προσλήψεις προσωπικού για τα νοσοκομεία

Το μήνυμα ότι έχει τελειώσει η περίοδος της συρρίκνωσης , εγκατάλειψης και αποδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έδωσε ο κ Ξανθός,τονίζοντας ότι υπάρχει ένα σχεδιασμός προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού.

“Οι ανάγκες είναι πολλές σε όλο το σύστημα υγείας. Σήμερα λείπουν πάνω από 20.000 γιατροί και λοιπό προσωπικό . Φέτος θα κάνουμε μια ενίσχυση με 3500 μόνιμο προσωπικό και αυξήσαμε και την ικανότητα των νοσοκομείων να προσλάβουν περισσότερους επικουρικούς γιατρούς . Φέτος θα προσλάβουμε περίπου 670 παραπάνω πέρα των υπηρετούντων που είναι 1071” ανέφερε ο κ Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι χτες υπογράφηκε η έγκριση για την προκήρυξη των πρώτων 88 θέσεων ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η έγκριση των προκηρύξεων και για τις υπόλοιπες θέσεις (συνολικά 690 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί).

Ο κ Ξανθός τόνισε ακόμη ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την αναβαθμισμένη φροντίδα ογκολογικών ασθενών.

Αναζήτηση λύσης για τα προβλήματα του Παπαγεωργίου

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικό με το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς η έλλειψη αντιδραστηρίων θέτει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση της εφημερίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, είπε: “Εκτιμώ ότι το το θέμα της κάλυψης των αντιδραστηριών θα λυθεί. Είναι αδιανόητο να λέμε ότι θα σταματήσει η εφημερία ενός τέτοιου νοσοκομείου επειδή δεν μπορούν να βρεθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να αγοραστούν αντιδραστήρια. Συνεννοήθηκα με τον τον διοικητή της ΥΠΕ θα το δει πολύ συγκεκριμένα αυτό και θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες”.

Αναφερόμενος στα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το Παπαγεωργίου , τα οποία καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του είπε: “Θα ζητήσω από τη διοίκηση του Παπαγεωργίου να έρθει κάποια στιγμή στο Υπουργείο να κάνουμε μια οργανωμένη συζήτηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ . Να βρούμε ένα σημείο μια κανονικότητα στην απόδοση των πληρωμών”.

Πηγή:www.dikaiologitika.gr

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα