Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΙατρικά ΘέματαΒολιώτης χάρισε τον έναν νεφρό στο παιδί του

Βολιώτης χάρισε τον έναν νεφρό στο παιδί του

Τη δυνατότητα να κάνει τη δική του οικογένεια σε συνθήκες διαφορετικές από τις σημερινές που για λόγους υγείας υποχρεώνεται κάθε δεύτερη ημέρα σε αιμοκάθαρση, έδωσε στον 29χρονο νεφροπαθή γιο του ο 70χρονος πατέρας του.

Βιώνοντας από κοντά τα προβλήματα του παιδιού του που εδώ κι ένα χρόνο άρχισε την αιμοκάθαρση με την ελπίδα κάποια στιγμή να αποκατασταθεί η νεφρική λειτουργία του, ο 70χρονος Βολιώτης ενημερώθηκε πως λύση αποτελεί η μεταμόσχευση νεφρού ώστε ο γιος του, εάν ο οργανισμός του αποδεχτεί το μόσχευμα, να ζήσει μια κανονική ζωή.

Ο πατέρας πήρε τη μεγάλη απόφαση και δρομολόγησε τη διαδικασία δωρεάς νεφρού από ζώντα δότη. Χθες, πατέρας και γιος, σε διπλανά χειρουργικά τραπέζια, ο ένας χάριζε τον νεφρό του στο βλαστάρι του και ο γιος λάμβανε από τον πατέρα το καλύτερο δώρο να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του δίχως την ανάγκη αιμοκάθαρσης.

Η δωρεά ενός οργάνου που αφαιρείται με εγχείρηση από ένα ζωντανό δωρητή, είναι ένας σωματικός τρόπος για την προσφορά υγιών οργάνων για μεταμόσχευση. Η λίστα αναμονής για όργανα από κλινικά νεκρούς είναι πολύ μεγάλη, ειδικά για νεφρούς, και τελικά ορισμένοι άνθρωποι δε λαμβάνουν καν ένα συμβατό όργανο. Οταν, όμως η δωρεά από ζωντανό δωρητή είναι δυνατή, τότε το πρόβλημα αυτό ξεπερνιέται. Η δωρεά ενός νεφρού από ένα ζωντανό δωρητή είναι δυνατή επειδή ο καθένας έχει δύο νεφρούς, παρόλο που μπορεί κάποιος να ζήσει μια τελείως υγιή ζωή μόνο με έναν. Η μεταμόσχευση ενός νεφρού από ζωντανό δωρητή είναι πιο πιθανό να είναι πετυχημένη από τη μεταμόσχευση από έναν κλινικά νεκρό δωρητή.

«Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση το 2016 στη Μαγνησία από ζώντα δότη ενώ από την αρχή του χρόνου, δύο νεφροπαθείς από τη Μαγνησία, υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού από πτωματικούς δότες από άλλες περιοχές της χώρας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και θετικά αποτελέσματα σε δότη και λήπτη», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας και Β’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Βασ. Γιαννάκος.

πηγή: εφημερίδα Ταχυδρόμος

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα