Ας μαζέψουμε 3.200 ευρώ για το Παιδικό Χωριό SOS του Πλαγιαρίου Crowdfunding

794

Τα Παιδικά Χωριά SOS μετά την επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) για την κάλυψη των αναγκών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αντίστοιχη δομή του Πλαγιαρίου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν τη βοήθεια σου

Με τη στήριξη του απλού κόσμου τα Χωριά κατάφεραν ήδη να καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Τώρα συνεχίζουν την προσπάθεια για να συγκεντρωθούν 3.200 ευρώ και να καλυφθούν οι ανάγκες και του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι άνθρωποι των Παιδικών Χωριών SOS:

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των παιδιών στα Παιδικά Χωριά SOS για την διαχείριση των τραυματικών τους εμπειριών, ώστε να έχουν μια υγιή ανάπτυξη. Στο έργο μας αυτό ζητάμε και την δική σας υποστήριξη.

Οι πρώιμες τραυματικές εμπειρίες των παιδιών, εμπόδισαν την ανάπτυξη συναισθηματικής ασφάλειας και θετικής εικόνας εαυτού. Δημιούργησαν ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και τους άλλους.

Στο διάστημα αυτής της εκπαίδευσης σκοπός μας είναι ο εμπλουτισμός των δεξιοτήτων των Μητέρων και Θείων SOS, η ανάπτυξη στρατηγικής αντιμετώπισης των δυσκολιών και η κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών του κάθε παιδιού χωριστά, αλλά και της ομάδας συνολικά, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μέσα στις οικογένειες SOS, στοχεύοντας στο μέγιστο όφελος των παιδιών.

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης λειτουργεί από το 1982 με στόχο την προστασία και φροντίδα παιδιών τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν στη φυσική τους οικογένεια. Το προσωπικό που φροντίζει αυτά τα παιδιά αποτελείται από Μητέρες SOS, Θείες SOS, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Μπορείτε να συνεισφέρετε κάνοντας τη δωρεά σας σε αυτή την σελίδα μέσω paypal.

Σε περίτωση που κάποιος δυσκολεύεται να κάνει κατάθεση μέσω paypal, μπορεί να καταθέσει χρήματα στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς των Παιδικών Χωριών SOS.

Απαραίτητο είναι να φαίνεται στην αιτιολογία το όνομά σας και η ένδειξη GIVE.

ALPHA BANK: IBAN GR 03 0140 1010 1010 0210 1161 787
EUROBANK-ERGASIAS:IBAN:GR 55 0260 2010 0009 1010 0991 765

Οι Αρχές των Παιδικών Χωριών SOS

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανήκει σε μία οικογένεια και να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια.

Η παιδαγωγική προσέγγισή μας και η κεντρική φιλοσοφία μας βασίζεται σε τέσσερις κύριες αρχές, όπως διατυπώθηκαν το 1949, από τον ιδρυτή των Παιδικών Χωριών SOS Hermann Gmeiner:

  • Η Μητέρα SOS: αποτελεί το ανθρωποκεντρικό σημείο της ιδέας και έρχεται να καλύψει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί που βρέθηκε μόνο του.
  • Τα Αδέρφια: στο μικρό οικογενειακό πλαίσιο των Παιδικών Χωριών SOS επιδιώκεται η συμβίωση των παιδιών με τα φυσικά τους αδέρφια ή με άλλα παιδιά. Έτσι,  ενδυναμώνονται περισσότερο οι ανθρώπινες σχέσεις σε μια οικογένεια και βέβαια παραμένουν δεμένα μεταξύ τους τα φυσικά αδέλφια.
  • Το Σπίτι: είναι το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Μέσα σε αυτό τα παιδιά νιώθουν προστατευμένα και απολαμβάνουν την αίσθηση του να είναι μέλος της οικογένειας. Μεγαλώνουν και μαθαίνουν μοιράζοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
  • Το Χωριό: είναι η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Αποτελεί το κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά ν’ αναπτυχθούν με ασφάλεια και παράλληλα είναι μια γέφυρα προς την κοινωνία.

Επιπρόσθετα, στα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουμε διευρύνει το έργο μας από το 2011, βοηθώντας παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

Στην Ελλάδα τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούμε τα εξής προγράμματα:

  • 4 Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη Αττικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο
  • 2 Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
  • 8 Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο,Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πειραιά και Περιστέρι.
  • τον Ξενώνα SOS – ΕΛΙΖΑ στο Μαρούσι για κακοποιημένα βρέφη και νήπια μέχρι 5 ετών

Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS μπορείτε να βρείτε στο www.sos-villages.gr .

Πηγή:http://tvxs

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.