Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΒοηθήστε τη μικρή Μάια. Δώστε δικαίωμα στη θεραπεία.

Βοηθήστε τη μικρή Μάια. Δώστε δικαίωμα στη θεραπεία.

Η μικρή Μάια υποφέρει από βαριά επιληψία. Υπάρχει θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά στην Ευρώπη. Αλλά στην Ελλάδα ένας νόμος-ταμπού απαγορεύει στο κοριτσάκι το φάρμακο, επειδή προέρχεται από το φυτό της κάνναβης! Η μητέρα της Μάια θα συναντήσει τον υπουργό, αλλά για να επιτρέψει τη θεραπεία πρέπει να δει ότι έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Όταν η μικρή Μάια διαγνώστηκε με βαριά επιληψία, η ζωή της οικογένειας άλλαξε ολοσχερώς: συνεχείς κρίσεις, πεσίματα, ράμματα, κρανιακές διασείσεις… σταμάτησε να μιλάει. Ζουν πλέον με το φόβο ότι ίσως το κεφαλάκι της να μην αντέξει άλλο ένα χτύπημα.

Υπάρχει μια θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά όπως η Μάια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα όμως, ένας νόμος-ταμπού απαγορεύει στη μικρή Μάια το φάρμακο, απλά και μόνο επειδή η δραστική ουσία προέρχεται από το φυτό της κάνναβης! Τώρα όμως έχουμε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε το κορίτσι.

Σε 4 μέρες, η μητέρα της Μάιας θα συναντήσει τον υπουργό υγείας
 Ανδρέα Ξανθό και ζητάει τη βοήθειά μας. Είναι ένα θέμα με στίγμα, και για να πάρει ο Υπουργός την θαρραλέα απόφαση να δώσει την άδεια, πρέπει να δει ότι έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών.

Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα για να ζητήσουμε τη νόμιμη και ασφαλή θεραπεία ιατρικής κάνναβης
 για τη μικρή Μάια και τους χιλιάδες ασθενείς που την έχουν ανάγκη.  

Η μητέρα της Μάιας θα παραδώσει τις υπογραφές μας απευθείας στον υπουργό:

https://secure.avaaz.org/el/help_me_save_my_daughter_31/?bjjKbkb&v=75471&cl=9854986910

Η αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιατρική χρήση δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να προμηθευτεί κάνναβη. Η ιατρική κάνναβη ήδηχορηγείται νόμιμα και ελεγχόμενα σε 11 χώρες της Ευρώπης, 23 πολιτείες των ΗΠΑκαι στον Καναδά. Και για εκατομμύρια ασθενείς τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Στάνφορντ έδειξε πως η συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων μειώθηκε μέχρι και 80%σε παιδιά που τους χορηγήθηκε φαρμακευτική κανναβιδιόλη. Ενώ στην Καλιφόρνια το 92% των ασθενών δήλωσαν ότι τους έχει ανακουφίσει από τα συμπτώματα σοβαρών παθήσεων όπως χρόνιοι πόνοι, αρθρίτιδα, ημικρανία, σκλήρυνση κατά πλάκας και καρκίνος.

Η μικρή Μάια όμως δεν έχει το ίδιο δικαίωμα στη θεραπεία με ένα παιδί που μεγαλώνει στην Ισπανία ή τον Καναδά. Κι αυτό επειδή η νομοθεσία της χώρας μας βασίζεται σε αδικαιολόγητες προκαταλήψεις για ό,τι προέρχεται από το φυτό της κάνναβης, ακόμη κι αν αυτό είναι ζωτικό φάρμακο.

Μαζί όμως μπορούμε να σπάσουμε το ταμπού και να βοηθήσουμε τη Μάια και την οικογένειά της. Δεν μας μένει πολύς χρόνος. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το στους παντού πριν τη συνάντηση με τον Υπουργό:

https://secure.avaaz.org/el/help_me_save_my_daughter_31/?bjjKbkb&v=75471&cl=9854986910

Το κίνημά μας έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως όταν ενώνουμε τις φωνές μας ανά χιλιάδες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, να αλλάξουμε ξεπερασμένους νόμους και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τώρα ήρθε η στιγμή να συσπειρωθούμε ξανά για σταθούμε στο πλευρό αυτής της οικογένειας και των χιλιάδων ασθενών που στερούνται το δικαίωμα στη θεραπεία τους.

Με ελπίδα και εκτίμηση,
Σπύρος και η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη φαρμακευτική κάνναβη (Vice)
http://www.vice.com/gr/read/medical-marijuana-kids

Η κάνναβη έχει βοηθήσει τον επιληπτικό γιο μου. Μακάρι να το ξέραμε νωρίτερα. (στα αγγλικά) – The Guardian
http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/apr/04/medical-marijuana-cannabis-epileptic-medical-benefits-science

«Γιατί η κάνναβη ΠΡΕΠΕΙ να χορηγείται σε ασθενείς»: Το φάρμακο μπορεί να βοηθήσει παθήσεις, από χρόνιους πόνους μέχρι καρκίνο – με ελάχιστες παρενέργειες, ισχυρίζονται κορυφαίοι επιστήμονες (στα αγγλικά) – Daily Mail
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3528338/Why-cannabis-prescribed-patients-Drug-help-conditions-chronic-pain-cancer-effects-leading-doctor-argues.html#ixzz45t5s5MF0

Η θεραπευτική αξία της κάνναβης – Μια μαρτυρία (TVXS)
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-therapeytiki-aksia-tis-kannabis-mia-martyria

92% των ασθενών λένε πως η φαρμακευτική κάνναβη τους έχει βοηθήσει (στα αγγλικά) – Washington Post’
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2014/10/01/92-of-patients-say-medical-marijuana-works/

Ο ιταλικός στρατός καλλιεργεί κάνναβη για φαρμακευτική χρήση (EuroNews)
http://gr.euronews.com/2015/07/29/italy-s-army-bringing-down-the-cost-of-getting-high-on-medical-marijuana/Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 42 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο
. Αναλαμβάνουμε δράση για να διασφαλίσουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου βρίσκονται στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2016-01-04 υπέγραψες το ψήφισμα “Community Petitions Site” χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: agprintezi@hotmail.gr.
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις νασταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.

Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Γράψε μας μέσω του συνδέσμουwww.avaaz.org/el/contact ή κάλεσέ μας στο +1-888-92-28229 (ΗΠΑ).

Πηγή: http://Avaaz

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η μικρή Μάια υποφέρει από βαριά επιληψία. Υπάρχει θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά στην Ευρώπη. Αλλά στην Ελλάδα ένας νόμος-ταμπού απαγορεύει στο κοριτσάκι το φάρμακο, επειδή προέρχεται από το φυτό της κάνναβης! Η μητέρα της Μάια θα συναντήσει τον υπουργό, αλλά για να επιτρέψει τη θεραπεία πρέπει να δει ότι έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα